palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ATRIUM – A XX. századi totalitárius rezsimek építészete a városvezetésben – fotó- és videópályázat

A Spazi Indecisi, Forli város önkormányzata és Forlì-Cesena Tartomány fotó- és videó pályázatot ír ki TOTALLY LOST címmel az európai totalitárius rezsimek építészeti örökségének felfe­de­zésére, tanulmányozására és fotódoku­men­tá­lá­sá­ra.

 

Kutasson fel és fényképezzen vagy videózzon le egy az ATRIUM projekt 11 partnerországának (Olaszország, Szlo­vé­nia, Bulgária, Magyarország, Románia, Horvátország, Albá­nia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Görögország) területén található elhagyott vagy felújított építészeti örök­ségeket: műemlékeket, kormányzati épületet, politikai vagy propaganda helyszínt, lakóépületet, stb.

FOTÓIT, VIDEÓIT KÜLDJE EL A TOTALLYLOST@SPAZIINDECISI.IT CÍMRE 2013. MÁRCIUS 31-IG.

Munkája része lehet a TOTALLY LOST kiállításnak, amelyet a Spazi Indencisi egy totalitárius épületben, Forlìban fog megrendezni 2013 júniusában. A képek és videók meg fognak jelenni a kiállítás katalógusában, amelyet min­den kiválasztott fényképész és videó készítő meg fog kapni.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: WWW.ATRIUM-SEE.EU ÉS WWW.SPAZIINDECISI.IT

A verseny célja: A XX. századi totalitárius rezsimek építészeti öröksége Európában sokféle típusú épületet foglal magában: hatalmi épületeket, középületeket, gyárakat, rezidenciákat, lakóházakat, az adott korszak politikai ideológiáját mutató oktatási épületeket, stb. A pályázat lehetőséget kínál e kellemetlen, de kétségtelenül érdekes múlt helyeinek felfedezéséhez és megörökítéséhez. A benyújtott fotóknak és videóknak jól láthatóan kell mutatniuk az épületeket. A résztvevők bármely fotó- és videó technikát alkalmazhatnak.

A benyújtott pályázatoknak az ATRIUM országaiban található épített örökséget kell bemutatnia:

Kategóriák:
a.) A XX. századi totalitárius rezsimek elhagyott építészeti öröksége az ATRIUM projekt országaiban

  • A hatalmi reprezentáció építészete.
  • Építészeti örökség, melyet nem kellene elfeledni.
  • A totalitárius ideológia terjesztésének eszközei, grafikus alkotások, poszterek, jelek elhagyott épületeken.
  • Város a totalitárius építészet elhagyott emlékei körül.

b.)A XX. századi totalitárius rezsimek építészetének máig fennmaradt és aktívan használt építészeti öröksége az Atrium országaiban

  • Helyreállított épületek az eredetivel megegyező vagy megváltozott funkciókkal.

A pályázaton való részvétel ingyenes és mindenki számára nyitott.

A fotókat és videókat 2013. március 21-ig kell benyújtani.

A pályázatok és képek formátuma
A résztvevők három kategóriában küldhetnek be fotókat és videókat: helyszínenként legfeljebb 5 fotót és/vagy 1 videót. A helyek száma nincs korlátozva.
Minden fotóra és videóra vonatkozóan meg kell jelölni a hozzá tartozó kategóriát, egy címet és egy rövid leírást angol vagy olasz nyelven, a szóközöket is beleértve legfeljebb 600 karakter terjedelemmel.
A szerző neve nem szerepelhet a pályázatokon. A pályázat formátuma lehet vízszintes vagy függőleges, fekete-fehér vagy színes, és be kell tartania a következő műszaki specifikációkat:

  • Fotók: digitális formátum – JPEG vagy TIFF – legfeljebb 6 MB fájlmérettel. A kép méretének a hosszabbik oldalon legalább 3000 pixelnek kell lennie.
  • Videó:  digitális formátum, legfeljebb 200 MB fájlmérettel; maximális hossz 7 perc.

Határidők és benyújtás
A fotókat/videókat, az angol nyelvű pályázati nyomtatvánnyal és a leíró szöveggel együtt, 2013. március 21-ig a következő módok egyikén kell benyújtani:

  • E-mail-bentotallylost@spaziindecisi.it címre, vagy webes alkalmazások használatával, pl. wetransfer, dropbox, stb., csatolva a pályázatokat és a kért dokumentumokat (pályázati nyomtatvány és leíró fájl);
  • Postán, digitális adathordozón (CD-ROM, DVD), a pályázati nyomtatvánnyal együtt, a következő címre: Spazi Indecisi, Via Brando Brandi 9/b. 47121 Forli (Italy)

Letölthető dokumentumok

announcement
flyer

Entry Form

Forrás:  www.atrium-see.eu és www.spaziindecisi.it

Információ: info@spaciindecisi.it