palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az 5000 éves Kína alkotói pályázat

A Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület alkotói pályázatot hirdet „Az 5000 éves Kína” címmel. Habár napjainkban Kínát, a világ egyik legnagyobb gazdaságaként, legnépesebb államaként emlegetjük – 1,3 milliárd lakosával -, nem szabad elfelejtenünk, hogy Kína egyben a világ egyik legősibb civilizációja is, a maga páratlan történelmével, egyedülálló hagyományával, különleges nyelvével és művészetével, de említhetnénk akár a nem mindennapi konyháját is.

Ha azt mondjuk Kína, sokaknak az ókorból ismert találmányok: a papír, az iránytű, a nyomtatás, a puskapor, a porcelán vagy a selyem jut eszébe, mások viszont a tiltott várossal, a Nagy Fallal, a Sárga-heggyel (Huang-san), a pagodákkal, az akupunktúrával, a Kung Fu-val, a teafőzés művészetével azonosítják az országot. Kínában egyesül a múlt és a jövő. Az ország sokszínűségét jól jelképezi a császárok városa Peking vagy a felhőkarcolóiról ismert Shanghai, de Kína adta a világnak többek között Konfuciusz és Lao-ce filozófusokat is. Az itt felsoroltak közül, bárki bármelyiket is említi, mindenkinek igaza van, hiszen az mind része az 5000 éves Kínának.

Pályázatunkkal arra a kérdésre keressük a választ, hogy a mai magyar gyermekeknek mi jut eszébe Kínáról, esetleg a sárkány vagy a pekingi opera, netán a kínai Nagy Fal? Továbbá felhívásunkkal szeretnénk a magyar társadalom figyelmét a több ezeréves kínai kultúra sokszínűségére felhívni, hogy gyermekeink már gyerekkorukban megismerhessék eme varázslatos világ egy-egy szegletét.

Levélben várjuk a pályázók rajzait, festményeit, montázsát vagy akár fogalmazását…, hogy közösen felfedezzük Kína csodálatos világát!

Nevezési kategóriák

Egyéni

I. Óvodás gyerekek

 • Alsó tagozatos diákok
 • Felső tagozatos diákok

Csoportos

 • Óvodás csoportok
 • Alsó tagozatos osztályok

Alkalmazott technikák, formák: Rajzolás, festés, képregény, szobor, figura…

Vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, kollázs, vegyes, technika, fotóalbum, fotómontázs

Nevezési feltételek

 • Egy pályázó maximum két alkotással indulhat a versenyen.
 • Kizárólag olyan pályaművet fogadunk el, mellyel más pályázaton nem indult az alkotó.
 • A pályázaton kizárólag saját alkotással lehet részt venni.
 • Csoportos nevezésnek minősül, amennyiben az óvodai vagy iskolás csoport legalább 75 %-a hozzájárul a mű elkészítéséhez.
 • A pályázati anyag beküldésével a pályázó automatikusan elfogadja a pályázat részvételi kiírásában foglaltakat és hozzájárul, hogy a szervező a beküldött és kiválasztott alkotásokat a honlapján, promóciós anyagaiban, rendezvényein térítésmentesen, időbeli és minden egyéb korlátozás nélkül használja, a pályaműveket kiállításokon, rendezvényeken szerepeltesse.
 • Az alkotó nevét, életkorát, nevezési kategóriát, az elérhetőségét (cím, telefon, e-mail cím) és a pályamű címét kérjük a mellékelt nevezési lapon és a beküldött munka hátoldalán vagy alján olvashatóan feltüntetni. Csoportos nevezés esetén az oktatási intézmény adatait, a csoport nevét is kérjük megküldeni.
 • A szervezőket nem terheli felelősség az olvashatatlan vagy téves adatszolgáltatásból eredendően.
 • A pályamű elküldésével úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez.
 • A pályamű beküldésével a pályázó törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy az alkotás a versenyt követően további felhasználásra kerüljön (a pályaművet nem kapja vissza az alkotó).

A pályaművek beküldése:

Beküldési határidő: 2013. január 15.

Beküldési cím: Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület 1039 Budapest, Pünkösdfürdő utca 38.

A borítékra kérjük ráírni: „Az 5000 éves Kína”

Az eredményhirdetésre 2012. február 15-ig kerül sor.

A nyerteseket elektronikus levélben vagy telefonon tájékoztatjuk a díjátadás pontos időpontjáról és helyszínéről.

Az elbírálás szempontjai:

 • A pályázat szabályainak betartása.
 • A pályaművek beküldési feltételeinek teljesülése.
 • A benyújtott alkotásnak a pályázati címhez való kreatív kapcsolódása.
 • Minden nevezési kategóriában a 3 legszebb, legötletesebb pályamunkát díjazzuk.
 • A kiemelkedően kreatív munkák beküldőit különdíjjal jutalmazzuk.
 • Amennyiben a gyerekek szülei és felkészítő pedagógusai is kedvet kapnak saját (egyéni) alkotás készítéséhez, sorsoláson vesznek részt. A szerencsés nyerteseket szintén díjazni fogjuk.
 • A „Legaktívabb pedagógus” díjat és egy 2 személyes wellness hétvégét nyer az a pedagógus, aki a beküldött pályamunka színvonala, ötletessége alapján – megítélhetően – a legjelentősebben hozzájárult az alkotás sikerességéhez.
Letölthető dokumentumok

Támogatóink jóvoltából sok-sok értékes nyeremény vár a pályázókra (kétnapos osztálykirándulás félpanziós ellátással, kínai étteremben ebéd osztálynak, Kung Fu bemutató osztályok, iskolák számára, egy osztály diákjainak a kínai írásjelek való megismertetése saját nevük leírásával, teaszertartás bemutatása, táblagép, okostelefon, értékes könyvek, ajándékok és még sok meglepetés…)