palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az EU Válságkezelő Egység létszámának pótlása pályázat

om_logo150Az IRM Nemzetközi Oktatási és Polgári Válságkezelési Központ pályázatot ír ki hivatásos, köztisztviselői és közalkalmazotti állományúak, valamint közigazgatási szakemberek részére. A Magyar Köztársaság Kormányának 2224/2000 (IX. 21.) határozata alapján létrehozott “Európai Uniós Válságkezelő Egység” létszámának pótlására, valamint a Kormány által felajánlott polgári válságkezelési képesség szinten tartása érdekében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Nemzetközi Oktatási és Polgári Válságkezelési Központ (NOPVK) pályázatot ír ki a Rendőrség, a büntetés-végrehajtási szervezet, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a Vám- és Pénzügyőrség, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, a Legfőbb Ügyészség, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és további érdeklődő szervezetek hivatásos, köztisztviselői és közalkalmazotti állományú tagjai, valamint közigazgatási szakemberek részére.

A pályázat benyújtási határideje: 2010. március 19.

Az alaptanfolyamot sikeresen elvégzettek – hozzájárulásukkal – az NOPVK missziós adatbázisába kerülnek; az érkező missziós pályázati felhívások részükre továbbításra kerülnek.

A polgári válságkezelési missziók – fajtájuktól függő (rendőri, megfigyelő, támogató, tényfeltáró, határmegfigyelői, jogállamiság építő, biztonsági szektor reformja) – feladata általában:

  • a válságterületeken a helyi közigazgatási és rendvédelmi erők részére tanácsadás, oktatás, kiképzés, mentori feladatok ellátása;
  • a missziós területeken rendészeti-közigazgatási teendők elvégzése;
  • a rendvédelmi, közigazgatási reformok sikerének elősegítése;
  • a helyi államigazgatási szervek megerősítése;
  • támogatás a jogállamiság kiépítésében és fejlesztésében;
  • polgári válságkezelő missziókban szakfeladatok ellátása;
  • végrehajtó mandátumú missziókban a helyi rendvédelmi és államigazgatási feladatok ideiglenes átvétele.

Jelentkezni a NOPVK által kibocsátott (pályázathoz mellékelt) jelentkezési lapon lehet.

Letölthető dokumentumok:

Forrás: Önkormányzati Minisztérium