palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XXIX. Országos Faragópályázatot 2010

farago-pályázatA Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya és a balatonlellei Városi Művelődési Ház és Könyvtár
meghirdeti a XXIX. Országos Faragópályázatot, 2010  id. Kapoli Antal Kossuth-díjas fafaragó, a Népművészet mestere emlékére.A pályázat célja:
a magyar népi faragóművészet hagyományainak felhasználásával és továbbfejlesztésével, a mai ízlésnek megfelelő, kiemelkedő színvonalú népi iparművészeti tárgyak (dísztárgyak és használati eszközök) készítése.

Pályázni csak új, még nem zsűrizett alkotásokkal lehet.

A pályázat jeligés és minden faragó részt vehet rajta. A pályázathoz adatlapot és zsűrinyomtatványt kell kitölteni.

A beérkezett pályamunkákat a rendezők által felkért Bíráló Bizottság értékeli, és az arra alkalmas tárgyaknak zsűriszámot ad. A zsűridíj tárgyanként 800.- Ft, melyet a Hagyományok Háza által kibocsátott csekken kell befizetni, és jelentkezéskor az igazoló szelvényt mellékelni (pályázati adatlap, zsűrinyomtatvány és csekk a Hagyományok Házában és a Városi Művelődési Házban szerezhető be, illetve az oldal alján található hivatkozásra kattintva letölthetők).

Az alkotásokat postán vagy személyesen kell eljuttatni:

balatonlellei Városi Művelődési Házba
8638 Balatonlelle, Kossuth u. 2-4.
Tel.: 0685/554128

A postai beküldés határideje: 2010. május 12.

A postán feladott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Személyes átvétel: 2010. május 14 – 15-én 8 és 16 óra között.

A legkiemelkedőbb alkotások díjazásban részesülnek.

A pályázat eredményhirdetése 2010. június 12-án 11.00 órakor lesz Balatonlellén, a Városi Művelődési Házban. Ugyanakkor nyílik a legjobb pályamunkákból rendezett kiállítás is, mely 2010. augusztus 25-ig tart nyitva.

A kiállított tárgyakat az alkotók csak a kiállítás bontása után szállíthatják el. Azok a tárgyak, melyeket a zsűri a XV. – Élő Népművészet – Országos Népművészeti Kiállításra is javasolt a pályázati kiállításról egyenesen a budapesti zsűri elé kerülnek

Letölthető dokumentumok:

Forrás: Hagyományok Háza-http://www.hagyomanyokhaza.hu/