palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az év ingatlanfotósa 2009 pályázati felhívás

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete hagyományteremtő célzattal hirdeti meg az ingatlanközvetítés és értékbecslés valamint a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, az „Év Ingatlanfotósa 2009″ pályázati felhívást.

A pályázat célja Magyarország eladó és/vagy kiadó otthonaiban, lakóingatlanaiban készült (ritka) pillanatok fotón történő bemutatása, az alábbi kategóriákban:

  • ABSZOLÚT (tökéletes, mintaszerű luxuslakás ill. teljesen, totálisan felújítandó ingatlan)
  • ABSZURD (lehetetlen, nevetséges, idétlen megoldások az ingatlanban)
  • EXTRÉM (szélsőséges élethelyzetek és/vagy érdekességek az ingatlanban)

Követelmény, hogy a beküldött felvételek hiteles mondanivalót tükrözzenek, etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatóak, valamint természetes körülmények között készüljenek!

Határidő: 2009. 04. 30.

Pályázhat: hivatásos fotósokon kívül bárki

Pályázni csak 2009. március 23. és április 26. között készült olyan fotókkal lehet, melyek eladó és/vagy kiadó ingatlanról készültek.

A kategóriák nyertesei márvány emlékplakettet és oklevelet kapnak, melyet a következő évi (2010-es) Ingatlanfarsangon adunk át.

Az összes kép közül a legjobb fotó készítője bruttó 100 000,- Ft  értékű támogatói tárgyi felajánlást kap.

A 3 kategórián túl pályázni lehet a Belházy Miklós-díjra, amelyet annak a 24 év alatti pályázónak ítél oda a zsűri, aki a legszínvonalasabb fotót küldi be az „Abszolút” kategóriában.

Belházy Miklós néhai balatonboglári kollégánk emlékére alapítottuk ezt a díjat, melyet ezentúl minden évben átadunk.

Az ifjúsági kategória győztese az „Az Év Ifjú Ingatlanfotósa 2009” címet nyeri el.

„Az Év Ingatlanfotósa 2009” címet a legkiemelkedőbb képet beküldő egyéni pályázó nyeri el, melynek értéke 280 euro és egyben

3 napos üdülés, reggelivel 5 fő részére az erdélyi Téglási panzióban. www.teglaspanzio.ro

A zsűri által legjobbnak ítélt felvétel az „Az Év Ingatlanfotója 2009” díjat kapja.

A pályázaton a hivatásos fotóriportereken kívül bárki részt vehet.

Pályázni olyan digitális úton készített felvételekkel lehet, melyek díjazva még nem voltak, illetve még nem szerepeltek kiállításon.

Nevezni – a hosszabbik oldalán fekvő képnél 1400, álló képnél 1000 pixeles – JPEG formátumú képekkel lehet, ezek kerülnek elbírálásra. Utólag szerkesztett képet a zsűri nem fogad el.

A pályázatra készített fotókat névvel, címmel, születési évszámmal ellátva e-mailben kérjük megküldeni: a Magyar Ingatlanközvetítők Szakmai Szervezete részére, a miesz@googlegroups.com, elektronikus levélcímre, a tárgy mezőben feltüntetve: Ingatlanfotó-pályázat 2009.

Beküldési határidő: 2009. április 30. A képek zsűrizésének időpontja: 2009. május 15.

A zsűri elnöke Hajdú Tamás operatőr, fotós. A zsűri tagjai: Toldy Éva és Seötér Ágnes. További két önkéntes zsűritag jelentkezésére van lehetőség. miesz@googlegroups.com címen Egy pályázó legfeljebb 5 képet küldhet be.

A pályázónak tudomásul kell vennie , hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzőijog-sértésekért minden felelősség a beküldőt (szerzőt) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A pályázaton részt vevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja azt a pályázati feltételt, hogy a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete (MIÉSZ) a pályázattal kapcsolatos publikációinál a képeket szabadon és térítésmentesen használhatja.

Eredményhirdetés: 2009. május 18. a http://www.miesz.hu weboldalon, ill. minden pályázót e-mail útján is értesítünk.