palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében pályázat

szechenyi 2020A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázat. A pályázaton gazdaságélénkítéshez és a foglalkoztatási szint növeléséhez szükséges helyi feltételek biztosítására, illetve a helyi gazdaságfejlesztéshez szükséges üzleti infrastrukturális háttér fejlesztésének támogatására pályázhatnak helyi önkormányzatok, központi költségvetési irányító és költségvetési szervek, gazdasági társaságok, nonprofit gazdasági társaságok, egyesületek, és alapítványok.

Kódszám: VEKOP-1.2.2-15

A pályázat célja a gazdaságélénkítéshez és a foglalkoztatási szint növeléséhez szükséges helyi feltételek biztosítása, illetve a helyi gazdaságfejlesztéshez szükséges üzleti infrastrukturális háttér fejlesztésének támogatása. Az üzleti infrastruktúra részeként kiemelt célterület a helyi ellátáshoz kapcsolódó infrastrukturális feltételek javítása a helyi vállalkozók megerősítése céljából.

Ennek érdekében jelen konstrukció a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztését célzó, meglévő iparterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztésére, indokolt esetben új iparterületek kialakítására, alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére fókuszál.

A konstrukcióval szemben támasztott alapvető elvárás új munkalehetőségek megteremtése, a foglalkoztatás növelése a betelepült vállalkozások működési helyszínének infrastruktúra fejlesztésén, a működési feltételeik kedvezőbbé tételén keresztül.

Pályázók köre: helyi önkormányzatok, központi költségvetési irányító és költségvetési szervek, gazdasági társaságok, nonprofit gazdasági társaságok, egyesületek, alapítványok is jogosultak.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg teljes költség alapon a VEKOP beavatkozási területén: 1000 millió Ft.

A támogatási kérelmek benyújtása:

  • első szakaszban: 2016. május 5-től 2016. július 11-ig;
  • második szakaszban: 2016. augusztus 31-től 2016. október 3-ig lehetséges.

Az első szakasz indikatív keretösszege: 500 millió Ft.
A második szakasz indikatív keretösszege: 500 millió Ft.

A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 2-3 db

Önállóan támogatható tevékenységek

  • A) Ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztése (meglévő, címmel rendelkező parkok esetében)
  • B) Iparterületek kialakítása és meglévők fejlesztése, barnamezős, illetve indokolt esetben zöldmezős beruházások

A projekt területi korlátozása

A megvalósítás helyszíne Pest megye területe (regionális beruházási támogatás esetén az Atr. 25. § (1) bekezdés da) és db) pontja szerinti települések), kivéve: Budapest.

Letölthető dokumentum

Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében

További információk: Széchenyi 2020 ügyfélszolgálat a 06 40-638-638 telefonszámon, ahol hétfőtől csütörtökig 8 órától 16 óráig, pénteken 8 órától 14 óráig fogadják hívását.

A pályázati kiírás elérhetősége: Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében