palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Balkon Aranya Pályázat 2015

balkonaranyalogoBudapesten a legtöbb balkon kihasználatlan, csupaszok a homlokzatok és a párkányok. Csakis rajtunk áll, hogy ezeket bezöldítsük, virágosítsuk! Azért, hogy egy szebb és élhetőbb főváros lakosai legyünk, és azért is, hogy megteremtsük magunknak a természet közelségét.

A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium a 2015. évben harmadik alkalommal hívja fel Budapest lakosait, hogy kertészkedjenek otthon, „zöldítsék” környezetüket! Ezzel hozzájárulnak egy mentálisan és fizikálisan egészségesebb város létrehozásához, valamint értékes ajándékokat nyerhetnek!
Célunk, hogy ezzel a pályázattal, illetve tanácsokkal, ötletekkel mindenki számára könnyen hozzáférhetővé tegyük a kert örömét.

A pályázaton részt vehetnek:
Minden budapesti lakcímmel rendelkező lakos, akinek lehetősége van lakókörnyezetében növényeket ültetni. Akár erkélyen, akár gangon, de ha csak egy ablakpárkányon is, jól mutat a zöld!

A pályázatra nevezni a következő kategóriákban lehet:
Balkon – Erkélyen végzett növénykiültetés,
Párkány – Ablakpárkányon végzett növénytelepítés,
Gang – Belső, illetve külső körfolyosón végzett kiültetés.

balkonaranya01

A pályázat menete:
A pályázók fényképet készítenek a zöldíteni kívánt erkélyről, ablakpárkányról, gangról eredeti állapotában. Megálmodják, majd elkészítik a növénykiültetéseket. Az elkészült művet szintén lefényképezik.
A pályázati anyagokat a www.balkonaranya.hu oldalunkon található űrlapon tudják feltölteni.
A benyújtási határidő után, a szakmai zsűri bírálata alapján, egy erre a célra megrendezett eseményen kiosztásra kerülnek a díjak kategóriánként és a különdíjak.

A pályázati munkák elbírálása:
Egy a Szakkollégium által felkért, szakértőkből álló zsűri pontozása alapján kerül felállításra a pályázatok rangsora.

Az elbírálás szempontjai:

  • A növénykiültetések esztétikája, szépsége.
  • Egyedi megoldások használata, kreativitás.
  • A hely kihasználtsága, praktikumok.
  • A növényesítés mértéke, a változás látványossága: mennyivel lett „zöldebb”.
  • Megfelelő fényképi bemutatás.

A pályázat díjazása:
Kategóriánként (Balkon, Párkány, Gang) a szakmai zsűri pontozása alapján az első három helyezett díjazásban részesül.
A www.facebook.com/balkonaranya oldalon a pályázatok képei közül közönségszavazás alapján a legjobbnak választott pályamű különdíjat kap (szavazni a megadott időszakban a képekre adott „like”-okkal lehet). Ezen felül a beérkezett pályázatok közül egy véletlenszerűen kisorsolt pályamű is díjazásban részesül.
A nyereményeket a pályázati időszak során folyamatosan közöljük a www.facebook.com/balkonaranya oldalon. A zsűri döntése független a közönségszavazás eredményétől, az eredményt a díjátadó ünnepségen tesszük közzé.

A pályázat benyújtásának módja:
A www.balkonaranya.hu oldalon közzétett űrlap kitöltésével és a fényképek feltöltésével lehetséges a pályázatokat benyújtani.
A pályázat sikeres benyújtásához 4 db fényképet kell csatolni. Egy fényképnek a növénykompozíció megvalósítása előtti állapotot kell ábrázolnia, a másik fényképen a kész állapotot kell dokumentálni. A maradék két fotón, a tetszőleges részletek bemutatására van lehetőség.

A benyújtás határideje: 2015. 10. 20. éjfél

A közönség szavazás időtartama: 2015. 10. 25. – 2015. 11. 02. éjfél

Az eredményhirdetés és a sorsolás a pályázat díjátadó eseményén lesz megtartva várhatóan a FUGA Budapesti Építészeti Központ 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.-ben. Pontos időpontot az esemény előtt a facebbok oldalunkon hirdetünk, valamint e-mailben a pályázóknak.
A díjátadó tervezett időpontja: 2015.11.06. Péntek, 17:00

A pályázók, a fotók beküldésével elfogadják, hogy a képeik közönségszavazás céljából a www.facebook.com/balkonaranya felületen megjelenjenek. A pályázók személyes adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Kivételt képezhetnek ez alól a nyertes pályázatok, melyek a későbbiekben megjelentetés céljából felhasználhatóak.

Facebook oldal