palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Belgiumi ösztöndíjak 2012/2013

Stanislas Kostka Alapítvány (Belgium) és a Faludi Ferenc Akadémia ösztöndíja. A Stanislas Kostka Alapítvány (FSK) Belgium francia nyelvű egyetemeire kínál ösztöndíjat a 2012-2013-as tanévre. Ezek az ösztöndíjak mesterképzésekre (Bolognai rendszer) pályázhatók, egyéves időszakra.

Az FSK által támogatott tanév a következő lehet:

  • vagy egy „120 kredites mesterképzés” második éve;
  • vagy egy 120 kredites mesterképzés első éve, azzal, hogy az FSK nem kötelezi el magát a második év finanszírozására, csak a hallgató dossziéjának felülvizsgálata után, és feltéve, hogy a hallgató az első évet a júniusi vizsgaidőszakban sikerrel teljesíti;
  • vagy egy egy éves „kiegészítő mesterképzés”;
  • vagy egy egy éves „60 kredites mesterképzés”,amennyiben a jelentkező  előzetesen sikerrel végezte el hazája egyik egyetemén a bolognai rendszer szerinti 3 éves bachelor képzés + 1 év 60 kredites mesterképzésnek megfelelő tanulmányokat.

Ez minden esetben azt feltételezi, hogy a jelentkező hazájában felsőfokú tanulmányai során sikerrel végzett el legalább 4 tanévet.

Az FSK-Magyarország (infofsk@gmail.com), a magyarországi jelentkezésekkel foglalkozó szervezet, teszi közzé a pályázati felhívást, és szervezi a jelentkezők meghallgatását a Faludi Ferenc Akadémiával együttműködésben. A pályázóknak az alábbiak szerint kell benyújtaniuk jelentkezési dossziéjukat (*).

A jelentkezők meghallgatáson vesznek részt. Ennek során tanúsítaniuk kell alapos francia nyelvtudásukat, és be kell mutatniuk a legalább négy éves felsőfokú tanulmányokat igazoló diplomájukat. (Amennyiben a 2011-2012-es tanévben is tart még a képzés, a diplomát legkésőbb 2011. július 31-ig meg kell kapnia.)

Az ösztöndíj fedezi a beiratkozási díjat, a szállás költségeit, a (nem kórházi) orvosi ellátás költségeit egy belga egészségbiztosítón keresztül, a balesetbiztosítást, napi élelmezési költséget, valamint a tankönyvek, tananyagok árát.

A jelentkezési dossziénak a következőket kell tartalmaznia: Szakmai önéletrajz, motivációs levél, a jelentkező tanulmányi és személyes kvalitásait értékelő ajánlólevél egy illetékes egyetemi oktatótól, tanulmányi terv a Belgiumban elvégzendő tanévről, az utolsó diploma másolata, (folyamatban lévő tanulmányok esetén a leckekönyv másolata), kitöltött jelentkezési kérdőív (amit a http://candidature.fsk-europe.org címről lehet letölteni).

A meghallgatás időpontjáról és helyéről a jelentkezőknek értesítést küldünk.

A pályázható belgiumi francia nyelvű egyetemek :