palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Belső Biztonsági Alap pályázatok

Megjelentek a Belügyi Alapok által meghirdetett felhívások. A Belső Biztonsági Alap a 2014-2020-as költségvetési ciklusban létrehozott új, komplex, átfogó instrumentum, amely lefedi a külső határok őrizetét és ehhez kapcsolódóan az uniós vízumpolitikát, a bűncselekmények és a terrorizmus megelőzését, illetve a velük szemben folytatott harcot szolgáló, illetve a szolidaritás elve alapján újraelosztásra kerülő uniós források körét.

A tagállamoknak a Lisszaboni Szerződésből fakadó, illetve néhány Unión kívüli schengeni állam speciális pozíciójára tekintettel az Alapot két pénzügyi eszköz alkotja:

  • a Belső Biztonsági Alap részét képező, a rendőrségi együttműködés, a bűnmegelőzés és a súlyos, szervezett, határon átnyúló bűnözés elleni küzdelem, valamint a válságkezelés pénzügyi támogatására szolgáló eszköz, valamint
  • a Belső Biztonsági Alap részét képező, a külső határok és a vízumügy pénzügyi támogatására szolgáló eszköz.

A Kormány 1691/2013. (X.2.) Korm. határozatával elfogadta az Európai Unió által a 2014-2020 közötti uniós programozási időszakban létrehozásra kerülő Belső Biztonsági Alaphoz kapcsolódó hétéves szakpolitikai stratégiát. A stratégia szövege a csatolmányok között olvasható.

Letölthető dokumentumok

BBA_stratégia.pdf
A2_rendőri cél-eszköz.pdf
A3_BBA válság cél-eszköz.pdf
Határigazgatás A táblázat.pdf
Határigazgatás B táblázat.pdf
Határigazgatás C táblázat.pdf
Határigazgatás D cél-eszköz.pdf