palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén pályázat

A Pest megye területén lévő helyi piacok fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 2 milliárd forint értékben önkormányzatok részére.

A támogatási kérelmeket 2018. augusztus 27-étől lehet beadni a Kormány Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programjának idei harmadik pályázati kiírására.

A támogatás célja elsősorban piaci elárusítóhelyek létesítése, fejlesztése és a piaci infrastruktúra kiépítése, amelyre minimum 10, maximum 150 millió forintos támogatást igényelhetnek a főváros vonzáskörzetében fekvő Pest megyei települések és a 10 ezer főnél népesebb Pest megyei városok, amelyek a Vidékfejlesztési Program hasonló célú támogatására nem jogosultak.

A helyi termelők és élelmiszer kiskereskedők számára a helyben történő értékesítés feltételeinek megteremtése és javítása erősíti a helyi gazdaságot, élénkül a település kereskedelme, bővülnek a település szolgáltatásai, a településen élők kevesebb utazással, kényelmesebben, szebb környezetben juthatnak egészséges, jó minőségű élelmiszerhez. Az új vagy megújult piac a település egyik fontos közösségi terévé is válhat. A pályázat előtérbe helyezi a helyi termelők és a helyi termékek piacra jutását, ezzel támogatja és ösztönzi a rövid élelmiszer-ellátási láncokat is.

A jó minőségű helyi alapanyagok és helyi élelmiszertermékek így a kereskedelmi útvonalat lerövidítve, környezetkímélő módon jutnak el a termelőtől a fogyasztóig.

Amennyiben a benyújtott pályázatok teljes támogatásigénye nem éri el a beadási időszakban a meghirdetett forráskeret 200%-át, úgy a pályázatok benyújtására 2018. szeptember 26-án 24.00 óráig lesz lehetőség. A forráskeret 200%-át elérő beérkezett támogatásigény elérése esetén a PM felfüggeszti a pályázati kiírást.

Letölthető dokumentumok

Pályázati oldalak