palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Bethlen Téri Színház logópályázat

A Bethlen Téri Színház pályázatot hirdet logója megtervezésére egyéni alkotók vagy alkotói közösségek számára.

 

A beküldendő pályamunkának tartalmaznia kell:

 • a logótervet, valamint annak színbeli és formai leírását (arculati meghatározását)
 • a pályázó adatait, pontos elérhetőségét (cím, telefonszám, e-mail)

Brief

A színházról:

A Bethlen Téri Színház 2012 januárjától működik befogadó és produkciós színházként.

A színház küldetése, hogy a hazai és alkalomszerűen a nemzetközi kortárs előadóművészetek (elsősorban tánc, színház, bábszínház és képzőművészet) kiemelt budapesti befogadó színházi intézménye legyen. Célja új élettel megtelíteni a helyet a kortárs alkotóművészet területein aktív, fiatal művészek bevonásával, műfaji megkötések nélkül.

A január óta üzemelő színház továbbra is megtartja befogadó színház jellegét, de a 2012/2013-as évadtól új programstruktúrával jelentkezett, többek között elindította vendégváró és kedd esti klubprogramját, meghirdeti pályázatát ifjú tehetségek számára, fesztiválokat, valamint képzési, nevelési programokat szervez.

A program alapvetően 4 pillérre támaszkodik: tánc – színház – gyerekszínház – bábszínház.

Elvárásunk a logóval/emblémával szemben

 • fejezze ki, hogy ez egy színházi intézmény
 • egyedi, jól felismerhető és könnyen megjegyezhető legyen
 • jelenjen meg a színház múltja, de vonatkozzon a jelenre is
 • a pályamű lehet különálló grafika vagy a színház jelenlegi elnevezésével integrált
 • a színház betűtípusa és elnevezése nem változtatható: BETHLEN TÉRI SZÍNHÁZ (betűtípus:
 • ANNA _PFL),  amennyiben a logó/embléma nem tartalmazza ezt, tehát különálló grafika, akkor figyelembe kell venni, hogy a fenti betűtípussal leírt név az emblémával/logóval tervezési és elhelyezési szempontból is harmonizáljon

 Információ-hordozók, amelyekre alkalmazni fogjuk az új logót:

 • plakát (bel- és kültéri)
 • szórólap
 • banner
 • honlap
 • hírlevél
 • műsorfüzet
 • névjegy
 • levélpapír

A nyertes díja: 50. 000 forint értékű Feleki Kamill támogató kártya, amely 20 % kedvezményt biztosít a Bethlen Téri Színház előadásaira, automatikus feliratkozás a VIP-hírlevélre (különleges ajánlatok, találkozási lehetőségek az alkotókkal, előadókkal, akciók), év végén részvétel a zártkörű támogatói esten, 20 % kedvezmény a Bethlen Téri Színház kávézójának áraiból, valamint tiszteletjegy 2 személy részére egy tetszőlegesen választható bemutatóra, illetve tiszteletjegy 4 tetszőlegesen választható előadásra, ami nem bemutató.

Továbbá a második helyezett Csortos Gyula, (20.000 forint értékű) a harmadik Wellesz Ella (10.000 forint értékű) támogató kártyában részesül.

Az összes pályaművet feltöltjük a Facebook oldalunkra, és a legtöbb lájkot kapó terv lesz a közönségdíjasunk, melynek alkotója Kazal László, (5.000 forint értékű) támogató kártyában részesül

A támogatói kártyához tartozó kedvezmények megtekinthetőek a www.bethlenszinhaz.hu oldalon

Pályázati feltételek, melyeket a pályázók a pályaművek beküldésével elfogadnak

 1. A pályázatot kiírja és elbírálja: Bethlen Téri Színház.
 2. A pályáztató a pályázatot eredmény nélkül lezárhatja.
 3. A pályázat nyílt.
 4. A pályaműveket 2012. december 31-ig kell benyújtani
 5. A pályázat eredményét a Bethlen Téri Színház 2012. január 10-ig hirdeti ki, a nyertest e-mail-ben értesíti és honlapján, FB oldalán publikálja.
 6. A Bethlen Téri Színház a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozhatja.
 7. Érvényes pályázatnak a kelecsenyivera@bethlenszinhaz.hu e-mail címre a határidőig JPG vagy PDF formátumban beérkező pályaművek tekinthetők
 8. A nyertes pályaművet AI vagy PSD formátumban is be kell küldeni.

A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogot nem sért, illetve kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. E feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig az eredményhirdetés után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.

Az érdeklődők további információt Kelecsényi Vera marketing, pr menedzsertől a kelecsenyivera@bethlenszinhaz.hu címen kaphatnak.