palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Bookline Zöldalma pályázat

bookline zöldalma programAlkossatok iskolástársaiddal, és nyerjetek 1 000 000 Ft értékű könyvtámogatást a suli könyvtárának! Pályázat témája: „Ahogyan a fa minden évben ugyanazt a gyümölcsöt hozza, és az mégis mindig új, ugyanúgy a maradandó értékű gondolatokat is állandóan újra kell alkotni.” Albert Schweitzer
A fa nemcsak közvetlen környezetünk és mindennapjaik szerves része, hanem az emberi képzelet egyik központi szereplője is. Jelentések, gondolatok, történetek fonódnak köré. A fa számtalan kultúrában az életerő és az öröklét szimbóluma. A mitikus világképek egyik leggyakoribb motívumaként, mint világtengely jelenik meg: gyökereivel a földbe hatol, törzsével a földi, ágaival az égi szférában él.

A világ egymásra rétegzett egységeinek összekapcsolója; az alvilág, a földi és az égi világ közti út, amin keresztül akár a szellemvilágba vagy az isteni szférába emelkedhetünk. A kozmikus fa jelentéseivel sok tekintetben összefonódott az életfa szimbolikája, amelyet a magyar néphagyomány világfa, tetejetlen fa, életfa néven ismer. Az életfa azon túl, hogy világtengely és középpont, elsősorban a regeneráció és az ősi tökéletes állapothoz való visszatérés kifejezője. Nem feledkezhetünk meg az édenkerti fákról sem, melyek nemcsak a keresztény, hanem a sumer, hindu, kínai, japán Paradicsom-képzetekben is szerepelnek. Ezek a fák az emberiség örök vágyait közvetítik, gyümölcsük a halhatatlanság és a tudás forrása.

Végeláthatatlanul sorolhatnánk az ehhez hasonló képzeteket, de most inkább egy játékra hívjuk a gyermekeket. Arra kérjük őket, hogy minél változatosabb technikák felhasználásával, csapatmunkában elkészített képzőművészeti alkotásokon keresztül bemutassák, milyen jelentéseket hordoz számukra a fa.

A legjobb alkotást beküldő csapat jutalma számtalan érdekes és izgalmas könyv, amit az iskolai könyvtár részére adunk át. Az iskola egy éven keresztül rendszeres könyvtámogatásban részesül, és ha még nincs könyvtára így megteremtheti annak alapját. További díjazott csapatok iskolájában a WWF-fel együttműködve kalandos természetbúvár foglalkozást szervezünk.

A pályázók köre

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 20. § (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott belföldi székhelyű oktatási intézmények, azaz általános iskolák.

Nevezési feltételek

  • A pályázaton kizárólag csoportmunkában (minimum 8 fő) készült munkákkal lehet részt venni.
  • Kizárólag 2010-ben készült alkotások kerülnek elfogadásra.
  • A pályamunkák elkészítése során bármely anyag és technika használata megengedett (rajz és festészeti technikák, montázs, kollázs, szobrászati technikák), egyetlen kitétel, hogy a pályamű szállítható legyen. Művekről készült dokumentációt sajnos nem áll módunkban elfogadni (pl. falfestés, természeti és épített környezet formálása, átalakítása stb esetén).
  • A pályázat részeként kérünk egy rövid leírást a műről, mely tartalmazza, milyen gondolatok, elképzelések és szándékok vezérelték a közös a munkát.
  • Egy pályázó több pályaművel is indulhat a versenyen. Az iskola nevét, az alkotók nevét és osztályát, valamint a pályamű címét kérjük jól láthatóan feltüntetni a beküldött munkán.
  • A pályázaton való részvétel feltétele a nevezési lap hiánytalan kitöltése.

Letölthető dokumentum

jelentkezési adatlap

Pályázás menete, ütemezés

Alkotások postára adásának határideje: 2010. december 1.
Postacím: Bookline.hu Nyrt 1097 Budapest, Ecseri út 14-16.
A csomagra írják rá: Zöldalma pályázat
Eredményhirdetés: 2010. december 15.
Ünnepélyes díjátadó: 2011. január

Díjazás
A beérkező alkotásokat neves illusztrátorok, gyermekkönyv írók és cégünk képviselőiből álló zsűri értékeli. A pályázatok elbírásánál figyelembe vesszük a kreatív anyaghasználatot, környezettudatos megközelítést, az ötlet és megformálás egyediségét.

A nyerteseket levélben tájékoztatjuk a díjátadás részleteiről.

A pályázat postázásával az iskola hozzájárul ahhoz, hogy a pályamű kiállításra kerüljön, illetve a Bookline webfelületein, kiadványaiban megjelenjen az alkotók nevének és iskolájának nevével. A beérkező alkotásokat a szervezők nem küldik vissza.

Díjak

  • Fődíj: 1 millió forint értékű könyvtámogatás
  • Közönségdíj: 250 000 forint értékű könyvtámogatás
  • További három iskola részére WWF természetbúvár foglalkozást biztosítunk.

A legjobb alkotásokból 2011-ben kiállítást rendezünk.

Kérdéseit, észrevételeit írja meg nekünk a zoldalma@bookline.hu e-mail címre

Forrás: http://bookline.hu/