palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Bristol-Myers Squibb Alapítvány pályázata onkológia területén

A Bristol-Myers Squibb Alapítvány rosszindulatú daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos egyenlőtlenségek csökkentésére kiírt pályázata Közép- és Kelet-Európa országaiban (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia és Oroszország) 2009. június 15-ig pályázható. (lejárt pályázat)

Az egyesült államokbeli székhellyel rendelkező Bristol-Myers Squibb Alapítvány független jótékonysági szervezet, amely amellett kötelezte el magát, hogy világszerte mérsékelje az egészségügyi egyenlőtlenségeket. Az Alapítvány Európában és Eurázsiában a daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos egyenlőtlenségek csökkentésére koncentrál, és kiírt egy pályázatot Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Oroszországban megvalósítandó projektekre.

Az Alapítvány két éven keresztül, legfeljebb 150 000 amerikai dollárral támogat összesen 5 olyan innovatív és fenntartható projektet, amely a közösségi megelőzés, a szűrés, a betegséggel kapcsolatos oktatás és az orvosi ellátás fejlesztését célozza meg az említett országok alacsony szintű szolgáltatásokban részesülő társadalmi csoportjaiban.

Az Alapítvány különös figyelemben részesíti az olyan szisztematikus, tudományos megközelítéseket és programokat, amelyek: 1) szakképesítéssel nem rendelkező és szakképzett egészségügyi dolgozók képzésével kapcsolatosak, valamint 2) olyan közösségi ellátást és gondozást dolgoznak ki, amelyből a betegek a betegség kimenetele és az életminőség szempontjából profitálnak.

A támogatásra nem profitorientált és civil szervezetek, valamint tudományos intézetek pályázhatnak. Az alkalmas szervezeteket a kormányzati szervekkel, illetve az egymással való társulásra bátorítjuk.
Az angol nyelvű pályázatok benyújtási határideje 2009. június 15.

A Bristol-Myers Squibb Alapítvánnyal kapcsolatos további információkért és a pályázati felhívás on-line eléréséhez látogassa meg a http://www.bms.com/foundation/Pages/home.aspx honlapot, vagy érdeklődjön e-mailben: patricia.doykos@bms.com