palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapest Bora 2013

Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 50/2013. (V.31.) önkormányzati rendeletében kapott felhatalmazás alapján Budapest Főváros Főpolgármestere Budapest Bora elismerő cím adományozását kezdeményezi, melyre várja a magyarországi bortermelők jelentkezését. Az elismerő cím odaítélésének célja, hogy segítse a magyar borvidékeken termelt borok népszerűsítését és megismertetését, a magyar borászatok fejlődését.

A cím évente egyszer kerül adományozásra fehér-  és vörösbor kategóriában. 

Az ünnepélyes eredményhirdetés időpontja: 2013. november 17-én, Budapest Napján.

A nyertes borok termelői az elismerő oklevél mellett jogosultakká válnak a „Budapest Bora” embléma használatára a nyertes borok palackjain és a hozzájuk kapcsolódó marketing és kommunikációs tevékenység során.

Az embléma egy kör alakú, Budapest Főváros címerét és a „BUDAPEST BORA” feliratot tartalmazó címke.

Nevezési feltételek

A nevező tekintetében:

  • Magyarországon jegyzett borvidéken, saját pincészettel rendelkező bortermelő borász, vagy borászati vállalkozás.
  • személyes és szakmai munkája igazoltan azonosítható a nevezett borokkal (neve vagy cégneve szerepel a palackon, a bort kísérő leíráson és/vagy borászati tevékenysége a termékkel (jelölt borral, illetve a pincészettel) összekapcsolódik,
  • vállalja, hogy a minőségi bírálat céljából a nevezett borokból típusonként 6 (hat) eredeti, zárolt palackot átad a zsűri tagjai számára,
  • amennyiben az általa nevezett bor kerül kiválasztásra, hozzájárul ahhoz, hogy Budapest Főváros Önkormányzata hivatalos rendezvényein az elismerést elnyert termék kerüljön felszolgálásra, a Budapest Bora emblémát viselő palackban.
  • Tevékenységi körében hatósági eljárás nincs folyamatban és az elmúlt 2 évben 500.000 Ft-ot meghaladó mértékű jogerős elmarasztalás nem született.

A nevezett bor tekintetében:

  • a jelölt bor a kereskedelmi forgalomban megvásárolható palackozott termék, ezáltal rendelkezik az összes érvényes forgalomba-hozatali engedéllyel,
  • a nevezett bor évjárata 2012. vagy ennél korábbi,
  • színe, illata és zamata alapján kiemelkedő minőségű,
  • nevezett borból minimum 400 palack készlet áll rendelkezésre.

Értékelés: A borokat az I. „Budapest Bora” Borverseny Versenyszabályzatában foglalt feltételeknek megfelelően, 5 (öt) tagú zsűri értékeli, melynek tagjai: Budapest Főváros Önkormányzatának képviselői (4 fő), a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának delegáltja (1 fő).

Nevezési határidő: 2013. október 31.

A minták benyújtásának helye:  1052 Budapest, Városház utca 9-11.,  (a minta benyújtása esetén előzetes egyeztetés szükséges, kapcsolattartó Tóth Miklósné (06 1 327 1098).

A mintagyűjtés időszaka 2013. október 1. napjától 2013. október 31. napjáig naponta 8 órától 12 óráig.

Kapcsolattartó személy, információ: Szalai István, elérhetőség: szalaiis@budapest.hu

A mintákat a kitöltött nevezési lappal együtt kérjük leadni.   

Link: http://budapest.hu