palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapest pozitív fotópályázat

Budapest egy sokarcú, szerethető metropolisz. Egyfelől erősen őrzi régi jellegét, eredeti városszövetét, másfelől azonban számos területe megújult a rendszerváltozás óta. Idén nyáron a Pro Cultura Urbis Közalapítvány támogatásával a Magyar Fotográfusok Házában látható Budapest Pozitív kiállításon tíz jeles fotográfus, a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj eddigi díjazottjainak képeiből jött létre egy Budapest vízió, amely bemutatja a főváros társadalmának sokoldalúságát, kulturális és szociális gazdagságát.

Bővebben »»

Jelen pályázat meghirdetésével lehetőséget kívánunk nyújtani mindazoknak a fényképezőgépet használóknak – legyenek profik vagy amatőrök -, akik fontosnak tartják, hogy a majd kétmillió lelket számláló nagyvárosunkat objektíveikkel feltérképezzék. Kíváncsiak vagyunk, hogy a díjazottakon kívül mások, – akik szintén a fotográfia nyelvezetét használják,- milyen párhuzamosan létező érzéseket és élményeket dokumentálnak és mi az, ami szerintük a harmadik évezredben Magyarország fővárosát, mindennapi életét, ritmusát és dallamait jellemzi.

A Magyar Fotográfusok Házában látható kiállításon megjelenést biztosítunk majd azoknak a pályázati anyagoknak, amelyek egyedien és érdekesen mutatják be Budapestet, annak sajátosságait, eldugott helyszíneit, rendhagyó eseményeit és természetesen a benne élőket.

A pályázat célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a fotográfia esszenciális értékeire és elengedhetetlen dokumentáló jellegére, amely az utókornak (és persze a jelennek is) szól. A mára már teljesen elterjedt, szinte mindenki számára elérhető és egyszerűen használható eszközök kíválóan alkalmasak arra is, hogy leírják egy város arculatát, fókuszba állítva annak ismert és ismeretlen részleteit.
Pályázati kiírás

A pályázatot a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház és az Indafotó hirdeti meg. A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető,. Minden pályázó csak egy, 2000 után készített fényképet vagy fényképsorozatot (max. 10 db kép) küldhet be a pályázatra.

A zsűri által kiválasztott alkotásokat a Budapest Pozitív kiállításon vetítjük 2011. szeptember 1-11. között.

A pályázat technikai részletei

A pályázaton saját alkotással lehet indulni, a műveket Indapass regisztrációt követően az Indafotón a Budapest Pozitív gyűjteménybe kell elhelyezni 2011. augusztus 1-20. között. A pályázaton mindegyik fotó résztvesz amelyet feltöltője elhelyezett a Budapest Pozitív gyűjteményben, minden képnek címet kell adni és a képaláírásoknak tartalmazniuk kell a pályázó nevét és a kép keletkezésének évszámát.
A zsűri által kiválasztott alkotókat az Indafotóban megadott értesítési címükön értesítjük.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint az interneten azokat megjelenítsék. Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a pályázati feltételeknek nem megfelelő, vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő beadványt töröljön a beadott pályázatok közül.

A pályázatok leadásának határideje: 2011. augusztus 20. 24.00h
Eredményhirdetés: 2011. augusztus 25.

Díjazás

I. helyezett: Online kiállítási lehetőség a Mai Manó Ház VERZÓ Galériában, éves tiszteletjegy a Mai Manó Házba, Budapest Pozitív katalógus, 10.000 Ft értékű Mai Manó Könyvesboltban beváltható vásárlási utalvány

II. helyezett: Fotóművészet magazin előfizetés (1év), egyszeri alkalomra szóló tiszteletjegy a Mai Manó Házba, Budapest Pozitív katalógus, 5.000 Ft értékű Mai Manó Könyvesboltban beváltható vásárlási utalvány

III. helyezett: Egyszeri alkalomra szóló tiszteletjegy a Mai Manó Házba, Budapest Pozitív katalógus, 3.000 Ft értékű Mai Manó Könyvesboltban beváltható vásárlási utalvány

A fenti nyereményeken kívül a pályázat nyerteseit a Mai Manó Házban megrendezésre kerülő Fotóművészeti Szabadegyetem 2011/2012-es programsorozatának előadásaira szóló bérlettel is megjutalmazzuk.

A nyertes műveket elbíráló zsűri tagjai:
Barakonyi Szabolcs, fotográfus, index.hu
Benkő Imre, fotográfus, a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj első díjazottja
Korniss Péter, fotográfus, a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj kurátora
Stenczer Sári, független kurátor, a kiállítás szervezője

Kapcsolat

hargita.nandor@mail.inda.hu
Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: +36 1 473 2667

Forrás: http://www.maimano.hu/