palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapest Tuning – városi ötletpályázat

A Budapest Brand Nonprofit Zrt. a főváros köztereinek “felturbózására” új közösségépítő szabadtéri eseményeket és kreatív városi kísérleti projekteket kíván megvalósítani. A pályázat kiírója kreatív ötletpályázatot hirdet különleges, közterületen megvalósuló városélményt nyújtó programok megvalósítására.


Jelen felhívás célja, hogy a kiválasztott projektek új, rendhagyó városhasználati helyzeteket teremtsenek, akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával.
Budapest Brand Zrt. a nyertes jelentkezőkkel kötendő együttműködési megállapodás keretében segíti a projektek megvalósulását annak érdekében, hogy a városi közterületeken eltöltött idő minőségének javulását, gyalogos célú használatának előmozdítását, továbbá a városlakói aktivitás, a szomszédsági kapcsolatok és a budapesti identitás erősítését ösztönözze a kultúra, a művészetek, az urbanisztika és az innováció eszköztárán keresztül.

Jelentkezők köre

 • Magánszemélyek* (ideértve pl. városi közösségeket/kollektívákat),
 • Jogi személyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek (pl. gazdasági társaságok, társasházak), amelyek megfelelnek a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bek. 1. pontjában foglaltaknak
 • ! Nem vehet részt a programban politikai célú vagy politikai célokat támogató szervezet.

Pályázati kategóriák

1. kategória – Kispálya
Egyedi koncepcióval rendelkező szabadtéri kulturális-közösségi programok. Az egyes projektek megvalósításához Kiíró projektenként legfeljebb bruttó 3.000.000 Ft összeggel járul hozzá. A Selection Camp napját követően a kategóriában legfeljebb 10 projekt kerül kiválasztásra.

2. kategória – Nagypálya
Közösségi aktivitás szervezését is magában foglaló, rendhagyó városélményt nyújtó, a város tereit közvetlenül formáló közterületi, kísérleti, egyedi beavatkozások. Az egyes projektek megvalósításához Kiíró projektenként legfeljebb bruttó 10.000.000 Ft összeggel járul hozzá.
A Selection Camp napját követően a kategóriában legfeljebb 3 projekt kerül kiválasztásra.

A jelentkezés tartalmi elvárásai

Az ötletpályázatra jelentkezni 2023. április 3-ig a www.budapesttuning.hu oldalon keresztül lehetséges az alábbi dokumentumok benyújtásával:

 • az ötlet koncepcionális leírása (max. 15 mondat),
 • a projektcsapat tagjai és közreműködő partnerei,
 • a választott budapesti helyszín indoklása, területi lehatárolása (térképen), valamint a helyszínről készített fotók,
 • a projekt megvalósításának ütemezése (tervezéstől megvalósításig) és tervezett bruttó költségvetése a megadott sablon szerint,
 • az adatkezeléshez való hozzájáruló nyilatkozat elfogadása,
 • igazolás a jelentkezési díj befizetéséről,
 • opcionális mellékletek: a projekt megvalósításában közreműködő partnerszervezetek és
 • befogadó helyszínek által kiadott támogatói és szándéknyilatkozatok.

Jelentkezési díj

A kiválasztási eljárásban való részvétel feltétele a jelentkezési díj befizetése, mely a projektötlet tervezett költségigényének 1%-a. A jelentkezési díjat az alábbi számlára szükséges átutalás útján teljesíteni legkésőbb az online jelentkezéssel egy időben:
Budapest Brand Nonprofit Zrt., 11600006-00000000-76457414 A jelentkezési díjból befolyó bevételből a kiíró többek között a szakértő zsűri honoráriumát, a kiválasztási folyamat szerves részét képező közös projektfejlesztési workshop napot (Selection Camp) és az online konzultációs, közösségi felülethez való hozzáférést finanszírozza. A jelentkezési díj meg nem fizetése a jelentkezés érvénytelenségét vonja
maga után.

Letölthető dokumentum

Budapest Tuning 2023 kiírás

Pályázati információ: budapest.tuning[kukac]budapestbrand.hu