palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapesti terek és házak gyermek és ifjúsági rajzpályázat

Az idén ötéves  Francois Fiedler Gyermek és Ifjúsági  Rajzverseny kiírásában rajzokat várunk a BUDAPESTI TEREK ÉS HÁZAK témában.

A BUDAPEST100 fesztivál keretében a Civilek a Palotanegyedért Egyesület szervezésében megvalósuló versenyre 2018. április 27-ig lehet pályázni, az alábbi négy korcsoportban:

  1. Óvoda
  2. Általános iskola alsó tagozat
  3. Általános iskola felső tagozat
  4. Középiskola

Cél: a budapesti terek és házak bemutatása a pályázó szemével, a pályázók kreativitásának és önkifejezésének az ösztönzése, vizuális kultúra fejlesztése, a kísérletező művészet felfedezése.

Beküldési határidő: 2018. április 27.

Jelentkezési feltételek:

  1. A pályamunka A4-es méretben bármilyen technikával (olajfesték, vízfesték, tempera, zsírkréta, ceruza, stb.) készülhetA pályamunkák hátoldalán fel kell tüntetni: a pályázó nevét, korát, az e-mail címét, a kép címét, az iskola, óvoda nevét, ha gyermek, akkor törvényes képviselőjének a nevét, elérhetőségét.
  2. Amennyiben a pályázónak még nincsen saját email címe, így a szülő, törvényes képviselő email címe kerül megadásra.
  3. A pályamunkákat a következő címre juttassa el: H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ és Művészeti Galéria Budapest 1085 Horánszky u. 13. és elektronikusan az alábbi e-mail címre: bp100cape@gmail.com

A pályaműveket nem áll módunkban visszaküldeni.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és kiállításra a Civilek a Palotanegyedért Egyesület szervezésében a Palotanegyedben a rendezvénysorozat keretében 2018. május 5-én, szombaton, 16 órakor a 1088 Gutenberg téren kerül sor és később meghatározott időpontban a H13 Diák-és Vállalkozásfejlesztési Központ és Művészeti Galériában is ki lesznek állítva a válogatott pályaművek (1085 Budapest, Horánszky u. 13.)

Beküldési határidő: 2018. április 27. 

Várjuk a minél ötletesebb és szebb pályaműveket! Valamennyi indulónak sok sikert kívánunk!

„Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!”

A pályázat névadója François Fiedler (1921-2001) nemzetközileg az egyik legelismertebb magyar származású francia művész. Öt évesen már olajfestékkel vászonra fest. 10 évesen olyan nagymesterek vallásos tárgyú képeit másolja, mint Leonardo da Vinci, Michelangelo és Caravaggio. 1931-ben az akkor alakuló Benczúr Körben felnőtt festőművészek között állítják ki az alkotásait. Ugyanebben az évben megbízást kap a kassai templom oltárának díszítésére. II. Rákóczi Ferenc magyar és erdélyi fejedelemről készített portréval hívja fel magára a figyelmet, amelyet közhivatalban helyeznek el. Tizenévesen a Szépművészeti Múzeum vásárolja képeit, szintén tucatnál is több műalkotását az állam vásárolja meg, melyek ma a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében találhatóak meg. A Magyar Királyi Képzőművészeti Főiskolán, Szőnyi István az akkor már nagy elismertségnek örvendő festőművész és egyben az egyetem rektora észreveszi kiemelkedő tehetségét. Később tanársegédjének választja a fiatal művészt, aki ösztöndíjak sorát nyeri eI. Itt válik barátjává Hantaï Simonnak, Reigl Juditnak, Ország Lilinek… A Palotanegyedből a II. világháború befejezése után Párizsba költözik, ahol barátságot köt, együtt fest és állít ki olyan elismert művészekkel, mint Braque, Calder, Chagall, Giacometti, Leger, Matisse, Miró, Picasso…