palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Civil Videómegosztó környezettudatos videó-pályázat

civiljutubA CivilJutub.hu civil szervezeti videómegosztó VIDEÓ-PÁLYÁZATOT hirdet. A pályázatra beadott videónak környezetvédelmi tudatosságot formálónak kell lennie.

Pályázni 2010. január 1. és április 30. között készült videókkal lehet.
A videó-pályázat beadásának (feltöltésének) végső határideje 2010. április 30.
A pályázati felhívást egyben letöltheted >>> INNEN

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • magyarországi székhelyű civil szervezetek – közül – az egyesületek, alapítványok (illetve azok munkatársai, tagjai, önkéntesei)
 • oktatási intézmények (óvoda, általános iskola, felsőoktatási intézmény) osztályai, csoportjai
 • magyar állampolgárok – HA olyan videót készítenek, amely valamely alapítvány, egyesület környezetvédelmi tudatosságot formáló tevékenységét (annak egy részletét, egy konkrét programját stb.) mutatja be.

PÁLYÁZAT TEMATIKÁJA
A pályázatra olyan videókat várunk, amelyek témájukban, üzenetükben a környezettudatosság, a környezettudatos szemlélet, életmód, magatartás erősítésére irányulnak.

Környezettudatosság-formáló videó tematikailag lehet: éghajlatváltozás; környezet-egészségügy és élelmiszerbiztonság; városi környezetminőség; fenntartható fogyasztási szokások; biológiai sokféleség és tájvédelem; vidéki környezetminőség; terület- és földhasználat;  vizeink védelme és fenntartható használata; hulladékgazdálkodás; környezetbiztonság témákban készült videók.


PÁLYÁZATI KIKÖTÉSEK, a pályázati videó BEADÁSÁNAK MÓDJA

ELŐZETES MEGJEGYZÉS: 1./ a pályázatra érkezett videók rangsorolásakor nem elsősorban a videó elkészítésének – technikai értelemben vett – profizmusa fog számítani. 2./ Az alább jelzetteken túl, nincsenek más formai kikötések

 • a videó hossza, maximum 10 perc
 • a videó „adatvastagsága” – legfeljebb 100 MB
 • feltöltés módja:
  • miután elkészítetted, először töltsd fel videódat a www.youtube.com videómegosztóra
  • ha ez megtörtént, a youtube-ra feltett videódat a CivilJutub.hu „FELTÖLTÉS” gombjának segítségével töltsd fel a CivilJutub.hu-ra (ehhez regisztrálnod kell a CivilJutub.hu-ra, csak eztán tölthetsz majd fel
  • videódat a CivilJutub-hu-n a „VIDEÓPÁLYÁZAT” ROVATBA (a „friss videók” rovat után) töltsd fel (ha a besorolást véletlenül elrontod, később azt korrigálhatod).
  • eztán szusszanj egyet, majd a feltöltéshez képest legfeljebb 1 héttel később, készítsd el a videó rövid leírását (minimum 1000, maximum 10 000 leütés), magyarázd meg egy kicsit a videódat (ezt a CivilJutub.hu-ra való feltöltés után, belépett állapotban, a „videóim” linkre kattintva teheted majd meg) – ez is az értékelési szempontok egyike lesz
  • a sikeres feltöltés végeztével, küldd el a CivilJutub.hu-ra feltöltött videód linkjét a videopalyazat@civiljutub.hu emilcímre elérhetőségeiddel, szervezeted – ha van – megnevezésével együtt (e-mail cím, mobiltelefon, ha van, vezetékes telefon).

SEGÍTSÉG A FELTÖLTÉSHEZ ÉS A CIVILJUTUB.HU OLDAL HASZNÁLATÁHOZ

Kézikönyv – CivilJutub.hu használati útmutató
http://www.civiljutub.info/index.php?option=com_content&view=article&id=66:kezikoenyv-civiljutubhu-hasznalati-utmutato&catid=38:kezikonyv-civiljutubhu-kategoria )

NYEREMÉNYEK

 • I. helyezett jutalma: HDD-s videókamera 75-80 000 Ft értékben
 • II. helyezett jutalma: 16 GB-os pendrive
 • III. helyezett jutalma: 16 GB-os pendrive

BŐVEBB INFORMÁCIÓ, KAPCSOLAT:
e-mail: videopalyazat@civiljutub.hu
mobil:   06-30-480-1145
hangüzenet, hangfájl hagyás: 06 21 385 9225

Bővebb információ: http://www.civiljutub.hu/ és http://www.civiljutub.info/index.php

Forrás: http://www.civiljutub.hu/