palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítése

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért felelős Államtitkársága megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nyílt pályázatot hirdet „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítése” témakörben.

A pályázati program célkitűzései

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatni kívánja a családbarát közgondolkodás népszerűsítését, a házasság és a család értékének felmutatását, a generációk közötti együttműködés ösztönzését, a családokat támogató társadalmi környezet kialakítását, a család- és gyermekbarát közbeszédet és kommunikációt támogató programokat, a fiatalok felkészítését a párválasztásra, a házasságra és a családi életre, a szülők segítését a gyermekvállalással és neveléssel kapcsolatos kérdésekben, a helyi családi közösségek építését, a családok egészségfejlesztését, valamint a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítését, és a nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőséget szolgáló programokat.

Pályázat kódja: CSP-KÖZG-13

A pályázatok támogatására 60 000 000,- Ft áll rendelkezésre.

A pályázaton maximum  800.000 Ft, azaz nyolcszázezer forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.
A pályázati díj: 2 200 Ft. 
Pályázók köre:
  • az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény szerinti közhasznú jogállású civil szervezetek (egyesületek és alapítványok, kivéve civil társaságok, pártok, pártokhoz kötődőifjúsági szervezetek, szakszervezetek, közalapítványok),
  • egyházak, egyházi fenntartású szervezetek (pl. plébánia, parókia, gyülekezet)
  • médiatartalom-szolgáltatók, sajtótermék kiadók, internetes tartalomszolgáltatók

Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás és útmutató
A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. július 20.