palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Cseppek Öröme fotópályázat

gézengúz alapítvány pályázat„Cseppek Öröme” Fotópályázat a gyermeki fejlődés örömteli pillanatairól. A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Gézengúz Alapítvány harmadik alkalommal hirdeti meg jótékonysági fotópályázatát. A pályázat fő célja a társadalmi szemléletformálás a koraszülöttek és a születési sérültek élethelyzetéről alkotott elképzelésben, valamint szeretnénk felhívni a figyelmet a fejlődés örömteli lehetőségeire, illetve a különböző problémákkal született és az egészséges gyermekek élethelyzetének azonosságaira, a gyermeki öröm fotókon való ábrázolásával.
Letölthető dokumentum

jelentkezési lap

A pályázat címe:
Cseppek Öröme

A pályázat célja:
Felhívni a figyelmet a fejlődés örömteli lehetőségeire, valamint a különböző problémákkal született és az egészséges gyermekek élethelyzetének azonosságaira, a gyermeki öröm fotókon való ábrázolásával.

Fotóalanyok, a fotó témája:

 1. Elsősorban a 0-8 év közötti életkorú gyermekek valamilyen örömteli élethelyzetben.
 2. A pályázat keretein belül külön lehetőséget adunk a „Cseppek öröme” szlogen szimbolikájának is, ezért a természet örömteli pillanatait is szeretnénk megmutatni.

A pályázati kategóriák a pályázók korcsoportjai szerint:

 1. 16 év alatti pályázók
 2. 16 év feletti amatőrök
 3. Hivatásos fotósok

Nevezési díj: Nevezési díj nincs, a részvétel díjtalan.

A pályázati határidők, illetve a lebonyolítás ütemterve:

 • A pályázat indulása: 2010. szeptember 1.
 • Pályázati anyagok beérkezésének határideje: 2010. október 15. 24 óráig.
 • SMS és Facebook szavazás: 2010. november 2. 0 órától 2010. november 30. 24 óráig.
 • Eredményhirdetés a honlapon: 2010. december 6. 18 óra.

Az SMS és a Facebook kampányhoz az előzsűrizett képek az Alapítvány fotópályázati weboldalán és Facebook oldalán, valamint egy kiállítás keretében tekinthetők meg a WestEnd City Centerben.
A díjátadó ünnepélyes keretek között, a 20. születésnaphoz kapcsolódó rendezvények keretein belül történik.

A pályaművek beküldésének módja:

A pályázati képeket digitális formában a fotopalyazat@gezenguz.hu e-mail címre várjuk. Színes vagy fekete-fehér kép küldése egyaránt lehetséges, JPG vagy JPEG formátumban úgy, hogy a kép rövidebb oldala legalább 1024 pixel hosszúságú legyen. A képekhez mellékelni kell a „Jelentkezési lapot”, amelyet a pályázat weboldalán, a www.gezenguz.hu/fotopalyazat oldalról lehet letölteni.

Egyéb, technikai jellegű feltételek:

 • A pályázat nyílt, magyar és külföldi állampolgárok egyaránt részt vehetnek rajta.
 • Három olyan saját fotó küldhető be, amely más pályázaton és kiállításon még nem vett részt.
 • Valamennyi képnek rendelkeznie kell címmel.
 • Digitális szerkesztés az alábbiak szerint engedett:

Nem számít a fotó manipulálásnak:

 • ☺ A kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása.
 • ☺ A teljes képet érintő színkorrekció, a kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása.
 • ☺ A színes felvételek fekete-fehérré alakítása.
 • ☺ A felvételeknél a digitalizálási/szkennelési hibák (karcolás, porszem) kiretusálása.

A fotók manipulálásának számít:

 • ☹ Képelemek kiretusálása/hozzáadása
 • ☹ A kép egyes részleteinek különálló, markáns színkorrekciója.
 • ☹ Digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során.

A képek megtekintése, közönségszavazás:
A zsűri által első körben elfogadott pályaművek a www.gezenguz.hu/fotopalyzat weboldalon, a Facebookon, illetve a WestEnd City Centerben 2010. november 2-ától, egyszerre lesznek megtekinthetők. Ettől az időponttól kezdve lehet rájuk szavazni a Gézengúz Alapítványt támogató, emelt díjas SMS-sel, a megfelelő képhez tartozó sorszám megjelölésével, valamint a Facebookon a megfelelő kép „Like”-olásával. A szavazás pontos részletei és az SMS száma a pályázat honlapján lesznek elérhetőek.

Értékelés, díjak:
A pályázat értékelői Keleti Éva Prima Primissima díjas fotóművész, a zsűri elnöke, Barabás Márton festőművész és Szegheő Katalin portréfényképész (Szipál Műhely). A fotópályázat lezárultakor kategóriánként egy (16 év alatti, 17 év alatti, professzionális), valamit „Közönségdíj” kategóriában 2 (Facebook és SMS) nyertest hirdetünk. A győzteseket értékes nyereményekkel, ajándékcsomagokkal jutalmazzuk. A díjátadásra ünnepélyes keretek között a 20. születésnaphoz kapcsolódó rendezvények keretein belül kerül sor.

Kiállítás:
A hagyomány szerint a pályázati kollekciót több helyen is szeretnénk bemutatni, így lehetőséget kapunk ismételten a WestEnd City Centerben. Ezután a pályaművek országos vándorkiállításra indulnak a társadalmi szemléletformálás üzenetének terjesztésével.
A kiállítás fővédnöke Prosits Attila a WestEnd üzemeltetési igazgatója
Védnök: Walch Ottó a TGM Marketing Igazgatója

Jogi nyilatkozat:
A pályázók tudomásul veszik és elfogadják a pályázati kiírás feltételeit, illetve hozzájárulnak ahhoz, hogy a képeket jótékony célra a Gézengúz Alapítvány saját kiadványaiban és kiállításon korlátozás nélkül nyilvánosságra hozza és felhasználja, a készítő nevének feltüntetése mellett. A pályázók tudomásul veszik továbbá, hogy a képeket a Gézengúz Alapítvány jótékonysági árverésen értékesítheti. Az árverésen így befolyt teljes összeg a Gézengúz Alapítványt illeti, amelyet az Alapítvány bejegyzett céljai elérése érdekében használ fel. A pályázók teljes körűen lemondanak a képekkel kapcsolatos vagyoni jogaikról a Gézengúz Alapítvány javára, így azok jogosultja – a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben meghatározott személyhez fűződő jogok kivételével – az Alapítvány lesz. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.