palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kreatív város-Én és Budapest animációs filmpályázat

Metropoly pályázatA Studio Metropolitana Nkft. a Katlan Csoport Kulturális Egyesülettel együttműködve animácós filmpályázatot ír ki „Kreatív város – Én és Budapest” címmel. Egy város nem attól kreatív, mert azt mondják róla, hanem azért, mert azzá teszik. Egy város sokszínűsége a helyiek ötleteiből, tehetségéből ered. Egy kreatív város léte azon is múlik, hogy a város szervezői és tervezői észreveszik-e és használják-e ezt a sokszínűséget.

Kiíró: Studio Metropolitana Nkft.
Határidő: 2010. november 30.

A Studio Metropolitana Nkft. a Katlan Csoport Kulturális Egyesülettel együttműködve animácós filmpályázatot ír ki „Kreatív város – Én és Budapest” címmel.

Egy város nem attól kreatív, mert azt mondják róla, hanem azért, mert azzá teszik. Egy város sokszínűsége a helyiek ötleteiből, tehetségéből ered. Egy kreatív város léte azon is múlik, hogy a város szervezői és tervezői észre veszike és használják-e ezt a sokszínűséget.

Budapest mindig is világhírű volt a kreativitásáról, a színes szürkeállományáról. Ennek adna most keretet a formálódó metropolisztérség, a 3,5 millió lakosú Budapest Kreatív Metropolisz.

És e rengeteg kreatív elme most megmutatkozhat az animációs filmpályázatunk során.

Most mutasd meg TE, hogy mennyit teszel a Kreatív Budapesthez!

Pályázati feltételek

  • Az animációs film időtartama legalább 1 perc, legfeljebb 5 perc lehet.
  • A vizualizációban álló és mozgóképeket is fel lehet használni
  • Lehetséges formátum: Quicktime, H.264, High Quality, 25 fps.
  • Lehetséges felbontás: PAL (a nyertes munkákat el fogjuk kérni nagy felbontásban is.)
  • Feltöltéshez: maximum 300 MB-os, 720 pixel széles
  • A pályázónak a www.futurbia.indavideo.hu oldalon keresztül kell feltöltenie a filmet, kreatív város címkével ellátva, vagy postai úton dvd-n a Studio Metropolitana Nkft. címére elküldeni (1075 Budapest, Károly körút 11.) 2010. november 30-ig (a postára adás dátuma).
  • Egy pályázó csak egy kisfilmmel pályázhat.

A pályázatok elbírálása
A filmeket 3 fős szakmai zsűri bírálja el – Novák Erik filmrendező, Birkás Máté animátor és a Studio Metropolitana részéről Asbót Kristóf TV‐rendező, arculattervező. A zsűri az értékelésnél az elképzelés érdekességét, eredetiségét, a közösség számára való hasznosságát és gyakorlati kivitelezhetőségét, valamint a vizualizációk minőségét veszi figyelembe.

Az első díj 300.000 Ft, a második 200.000 Ft, a harmadik pedig 100.000 Ft.

A díjátadásra december 5-én kerül sor.

Szerzői és szomszédos jogok

Tudomásul veszed, hogy szerzői jogdíj a pályázaton résztvevő filmjeiddel kapcsolatban nem illet meg, és anyagi igényt utólag sem támaszthatsz. Kijelented, hogy rendelkezel a filmeken megjelenő személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával, illetve a felhasznált zenék nem esnek szerzői jogi védelem alá. Tudomásul veszed továbbá, amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a filmmel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében Te vállalod. A zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t vagy filmet be kell mutatnod. A szakmai zsűri tagjai és hozzátartozóik, valamint a Studio Metropolitana Nkft. és a Katlan Csoport munkatársai és hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot. Tudomásul veszed, hogy amennyiben bármilyen szabálytalanság elkövetése a szakmai zsűri tudomására kerül, az azonnali kizárás jogával jár. Valamint az indavideó-ra való feltöltéssel elfogadod az indavideó Általános felhasználási feltételeit.

A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.futurbia.hu oldalon olvashatók szeptember 6-tól, illetve a facebookon is keresd a Futurbiat!

E-mail: futurbia@studmet.hu
Tel: + 36 1 411 0976

Letölthető dokumentumok
Letölthető filmpályázat (.pdf, 252 KB)
Letölthető jelentkezesi_lap (.doc, 25 KB)

Forrás: http://futurbia.work.webdream.hu/