palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Csokoládé csomagolás pályázat

stuhmerTERVEZZ SAJÁT CSOKOLÁDÉ CSOMAGOLÁST! PÁLYÁZATI FELHÍVÁS! A Csipkerózsika-álmából felébresztett Stühmer márka magas minőségű termékeivel szeretné megismertetni a fiatal korosztályt, új köntösbe bújtatva két termékét, több variációban.

Stühmer Frigyes hamburgi cukrászmester alapította 1868-ban az első csokoládégyárat Magyarországon. Dédszüleink, nagyszüleink és szüleink is tudnának mesélni a Stühmer csokoládék széles választékáról, változatos ízvilágáról, mindarról, amitől édesek lettek az emlékek.
2006-ban egy vállalkozó kedvű egri fiatalember, Csóll Péter sikeresen felélesztette az egykor világhírű Stühmer márkanevet. A Stühmer termékei megtalálhatóak a nagy bevásárlóközpontok polcain, minőségi csokoládéüzletekben és a három Stühmer márkaboltban. Közel 50 különböző saját termékkel büszkélkedhetnek.

Most, 2010-ben a tradicionális stílust magunk után hagyva új, fiatalos, egyben elegáns stílust teremtünk, aminek az alapköveit már leraktuk. Kezdeményezésünkkel és újabb termékeinkkel divatot teremtünk a csokoládék piacán.

A pályázaton részt vehetnek képzőművészek, iparművészek, grafikusok, tervezők, designerek, kreatív emberek, fotóművészek, szabadúszók, alkotókedvű személyek, diákok. Emellett természetesen várjuk cégek, alkotóműhelyek és csoportok jelentkezését is.

I. kategória: Melódia prémium szelet

Felejtsd el a tradíciókat, had „szóljon” a Melódia modern feldolgozásban!

A klasszikus vonal egyik tagját kívánjuk megfiatalosítani. A minőségi beltartalomhoz fiatalos és elegáns „luxus” csomagolást keresünk.

A Melódia pörkölt egész mandulával, aprított mogyoróval és mandulával dúsított mogyoró-mandulakrém, ostyalappal, étcsokoládéba, vagy tejcsokoládéba töltött szelet.
Egy ilyen ízkavalkádot csak kézi eljárással lehet létrehozni, amit a végén egy szépen kidolgozott öntőforma tesz egységessé. A Melódia a szeletes termékek felső árkategóriájába tartozik. Láttasd, éreztesd kívülről is, hogy mi van benne!

A Melódia szelet ét és tejcsokoládés bevonattal készül. A két íz csomagolása stílusában harmonizáljon egymással, de jól megkülönböztethetőek is legyenek. A jelenlegi hajtogatott alumínium csomagolópapírt felváltja a szeletes termékeknél megszokott színes nyomtatott műanyag fólia, két végén hegesztett lezárással (flow pack).

A két terméknek fantázianevet is adhatsz, de a Melódia szót tartalmaznia kell az új névnek is. A hivatalos emblémát nem feltétlenül kell használni a csomagolásokon, de a STÜHMER névnek szerepelnie kell rajta (a csomagolás méretezett műszaki rajzát megtalálod a letölthető segédletben.)

 • 1. díj: 100 000 HUF + a díjnyertes csomagolást sorozatgyártással jutalmazza. Minden egyes csomagoláson fel lesz tüntetve a nyertes tervező neve. (ennek feltételeit a felek külön szerződésben rögzítik).
 • 2. díj: 75 000 HUF + 10 kg válogatott csokoládé.
 • 3. díj: 50 000 HUF + 3 kg válogatott csokoládé.

II. kategória: Fashion sorozat

Légy divattervező, határozd meg a csokitrendet!

A nemrég piacra került 20 grammos csokoládé táblácskák négy féle ízben új termékkategóriát nyitottak hazánkban, mivel nincs még egy ilyen vékony töltött termék a csokoládék piacán, ahol az ízek ily tökéletesen harmonizálnának egymással.
A termékek kiváló alapanyagokból készülnek, az alsó-közép árkategória ellenére magas minőségi tartalommal rendelkeznek.

Az alábbi termékfajtákra keresünk új csomagolást:

 • trüffelkrémmel töltött tejcsokoládé,
 • vajkaramellel töltött tejcsokoládé,,
 • trüffelkrémmel töltött étcsokoládé és
 • eperkrémmel töltött étcsokoládé.

Olyan csomagolás családot készíts, ami kitör a boltokban található megszokott csomagolások sémájából. Légy vagány és merész!
A négy különböző termékvariáció akár különböző stílust is képviselhet.
A csomagolás anyaga a csokoládészeleteknél megszokott színes nyomtatott műanyag fólia,mely mindkét végén hegesztett (flow pack).
A hivatalos emblémát nem feltétlenül kell használni a csomagolásokon, de a STÜHMER névnek szerepelnie kell rajta (a csomagolás méretezett műszaki rajzát megtalálod a letölthető segédletben.)

 • 1. díj: 100 000 HUF + a díjnyertes csomagolást sorozatgyártással jutalmazza. Minden egyes csomagoláson fel lesz tüntetve a nyertes tervező neve. (ennek feltételeit a felek külön szerződésben rögzítik).
 • 2. díj: 75 000 HUF + 10 kg válogatott csokoládé.
 • 3. díj: 50 000 HUF + 3 Kg válogatott csokoládé.

Mindezek mellett minden nyertes szeretettel várunk másodmagával a Stühmer csokoládégyárba gyárlátogatására.

Pályamunkák beadásának feltételei:

A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat.
E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, amennyiben ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.
A pályázó a pályázati lapján írásban köteles a pályamunkájáról kijelenteni, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállalni azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát. Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet mindkét kategóriában. Az érvényes pályázat feltétele a jelentkezési lap hiánytalan kitöltése.

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatokat a palyazat@stuhmer.hu e-mail címre várjuk.
Személyesen, vagy postai úton kérjük benyújtani a Stühmer Kft., 3300 Eger Széchenyi u. 2. címre.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

 • vizuális terv, ami lehet szabadkézi rajz, egy felülnézeti kép vagy, kiterített csomagolás, számítógépes grafika (2d, 3d), fotó stb. Digitális formátumban ne haladja meg a képenkénti 1Mb-ot (gif, jpg, pdf),
 • a koncepció rövid leírása, max. egy gépelt oldal,
 • kitöltött és aláírt jelentkezési lap (e-mailnél beszkennelve).

Leadási határidő: 2011. február 28. (postára adás határideje).
Eredményhirdetés: 2011. márciusában.

Zsűri

A pályázatokat esztétikailag, tartalmilag, anyagi és kivitelezhetőség szempontjából zsűri bírálja el, melynek tagjai:

 • Csóll Péter Stühmer Kft. ügyvezető igazgatója,
 • Bakos Gábor, Magyar Képzőművészeti Egyetem, @®©,
 • Peternák Zoltán, grafikusművész, vezető tervező,
 • Koren Péter Zsolt, Hazai Design ügyvezető.

A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs!

A leadott pályamunkákat a közönség is bírálja szavazással a www.stuhmer.hu weboldalon.
Az oldalon a pályamunkák a pályamű nevének megjelölésével jelennek meg.

Szerzői jogok:

A Stühmer Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy a beérkezett pályamunkákat titokként kezeli. A díjat nem nyert pályamunkákra vonatkozóan a Stühmer Kft. jogot nem szerez, ezek adatait a pályázat eredményének közlésétől számított 15 napon belül törli rendszeréből.

A Pályázó a Pályamunka beküldésével elismeri, hogy a pályázati feltételeket és a pályamunka felhasználásának feltételeit megismerte, azokat elfogadta.

A Pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben Pályamunkája díjat nyer, a díjról szóló értesítéssel a Pályázó és a Stühmer Kft. között a Pályamunka felhasználására vonatkozó felhasználási szerződés jön létre, a következő tartalommal:

 1. A Pályázó kijelenti, hogy ő a beküldött Pályamunka szerzője.
 2. A Pályázó szavatol azért, hogy harmadik személy nem rendelkezik olyan joggal (például szerzői jog, versenyjogi védelem, mintaoltalom, védjegy), amely a Pályamunka Pályázati Felhívásban ismertetett felhasználását akadályozná vagy korlátozná (jogszavatosság).
 3. A díjazott Pályamunkával kapcsolatos vagyoni jogok a díjazásról szóló értesítéssel és a pályázati díj Pályázó részére történő átutalásával végérvényesen a Stühmer Kft-re szállnak át, a Stühmer Kft. kizárólagos felhasználási jogot szerez a díjazott Pályamunka Pályázati Felhívásban meghatározott felhasználására. A pályázati díj a Pályamunkával kapcsolatos vagyoni jogok ellenértékét, illetve a felhasználás licencia-díját is magában foglalja.
 4. A Stühmer Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy a díjazott Pályamunka szerzőjének személyhez fűződő szerzői jogait a felhasználása során mindvégig tiszteletben tartja.
 5. A Pályázó tudomásul veszi, hogy a Stühmer Kft. jogosult a díjazott Pályamunkát és/vagy annak egyes részleteit ábrás védjegyként saját nevében lajstromoztatni, és jogosult bárkivel szemben fellépni, aki a Pályamunkát, vagy azzal összetéveszthető művet, mintát, védjegyet engedélye nélkül használja.

Letölthető file-ok:

További információ:

Stühmer Kft.
3300 Eger, Széchenyi u. 2.1/6.
Tel: 06 70/365 4925
Tel./Fax: 06 36/517 373
stuhmer@stuhmer.hu

Forrás: http://www.stuhmer.hu/