palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

CSR Hungary Díj 2010

CSR Hungary Díj 2010CSR Hungary Díj 2010 – a hétköznapok felelőssége. 2006-ban indítottuk el a CSR Hungary évi konferencia-sorozatot, melynek szakmai színvonala, sajtóvisszhangja pozitív folyamatokat generált az országban. Sőt követőkre is találtunk!

Ma már a Konferencia az év vezető csr fóruma ahol gazdaság döntéshozó, kommunikációs vezető, kutató, hallgató cserélheti ki tapasztalatait. Honlap: www.csrhungary.eu

Idén már ötödik alkalommal kerül sor a rendezvényre, ugyanakkor a CSR Hungary Díj ünnepélyes átadásának időpontja ez évben 2010. november 26. (Helyszín: InterContinental Budapest).

2008-ban megérett az idő arra is, hogy a rendezvényhez presztízsértékű díjat is kapcsoljunk és megalapítsuk a CSR Hungary Díjat különböző kategóriákban. Eddig fővédnökünk Sólyom László köztársasági elnök volt.

A következő kategóriákban lehet pályázni 2010-ben:

  • CSR menedzsment nagy- és kis-középvállalkozásoknak
  • CSR menedzsment kis-középvállalkozásoknak: Nagyobb teret kap az innováció, a kreativitás.
  • Közös felelősség-stakeholder megoldások: Ez a Díj kifejezetten azokat a projekteket értékeli, ahol a siker ( pénzügyileg is fenntartható!), az eredményesség a különböző érdekcsoportokkal való példaértékű együttműködésen alapul
  • CSR Junior: Ez a Díj kifejezetten azokat a projekteket értékeli, melyek a jövő generációját segítik abban, hogy felelősen éljen és felelős felnőtté, állampolgárrá, gazdasági döntéshozóvá váljon.

Ahhoz, hogy eredményt tudjunk elérni, mindenek előtt a szemléletmódon szükséges változtatnunk. Ha nem változtatunk, lemaradunk!

2008. márciusában itt volt az ideje, hogy a mennyiségi, jól propagálható mutatók helyett a minőségi mutatók kerüljenek előtérbe, azaz a médiában való szereplések, „kényszer” jelentések és a marketing fogások helyett a CR/Corporate Responsibility mérték az érték legyen. A könnyebb út helyett tanuljuk meg a „mélységeket” is!

Magyarországon a jelenlegi gazdasági, társadalmi viszonyok közepette pedig még inkább szükség van a társadalmi felelősségvállalásra, pontosabban annak a gyakorlatba való „átültetésére”.
Ez a felelősség elkötelezettséget jelent az adott közösség felé is, melyben a mindennapjainkat éljük, munkánkat végezzük. A valódi elkötelezettség pozitívan hat a közösségre is, s a közösség elismerése –nevezhetjük társadalmi teljesítménynek is- jótékonyan visszahathat a cég pénzügyi teljesítményére.

Igy a példamutató vállalati (intézményi) magatartások idővel olyan érték- és normarendszert teremtenek Magyarországon, mely a kultúránk részévé válhat. S a formalitás helyett valóság lesz!

Ebben a szemléletformáló folyamatban vállalunk vezetőszerepet közösen a Bíráló Bizottság tagjaival Még pedig úgy, hogy széleskörű publicitást tudunk adni a kiemelkedő egyéni és céges CR/Corporate Responsibility/Társadalmi felelősségvállalás teljesítménynek, amely növeli a cég reputációját és ezáltal üzleti értékét is nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is.
Példát mutatva nemcsak a mostani, hanem a leendő gazdasági döntéshozók felé is.

A (térítésmentes) pályázatokat bíráló Bizottság összetételét tekintve arra törekedtünk, hogy a gyakorlati üzleti életben, menedzsment rendszerben is jártas, tekintélyes magyar szakemberek több területről, több szempontból tudják megközelíteni a társadalmi felelősségvállalást. Sok esetben nemzetközi tapasztalatokkal is párosul az adott terület szakmai tudása.
A menedzsment rendszerben való tapasztalatot, jártasságot, azért tartjuk fontosnak, mert a vállalati felelősséget a cég mindennapi működésével kell összhangba hozni.

A Bíráló Bizottság tagjai:
Elnök: Takács János az Electrolux Holding igazgatója
Tagok:
dr. Gonda György az IBS Menedzsment tanszékének a vezetője
Mészáros Tamás a Corvinus Egyetem rektora
dr. Pakucs János a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke
dr. Rudnay János a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Tanácsa
Szabó Tamás az SKF vezérigazgatója

Klikkeljen a további információkra alább!
Pályázzon 2010-ben is!
Kategóriák, feltételek itt!

Használja ki a lehetőséget és pályázzon!