palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Minőségi magyar bor grafikai pályázat

minőségi magyar bor pályázatA Pincefesztivált és a Kezes-lábost szervező Roxer Produkció Kft. grafikai (plakáttervezési) pályázatot hirdet „Minőségi magyar bor” címmel. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a minőségi magyar bor fogyasztására.

Pályázat meghirdetésének ideje: 2010. augusztus 19.
Pályázat beérkezésének határideje: 2010. szeptember 13.

Felkért zsűritagok: Altschach László (kreatív szakember), Bátorfy Attila (a Kreatív.hu szerkesztője), Dékány Tibor (fotóművész), Fehér László Ipacs Géza (kreatív szakember), Uj Péter (az Index.hu főszerkesztője), Szipál Márton (fotóművész; festőművész), Gál Helga (sommelier),

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Jogi és személyi feltételek:

 • Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy vagy jogi személy.
 • Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.
 • Pályázni csoportosan is lehet; egy pályázó legfeljebb egy csoportban szerepelhet. Aki csoportban szerepel, egyénileg is pályázhat. Csoportos pályázat benyújtása esetén a csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselőt, akivel a pályázat során kapcsolatot tart a pályázat kiírója.
 • A pályázat kiírójának tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak

Pályamunkák beadásának módja és feltételei:

 • A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat, ellenkező esetben a pályázat elutasításra kerül, a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályamunka beadásakor írásban köteles nyilatkozni a pályamunkájáról, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.
 • Amennyiben a benyújtott pályamunka részét képezi létező termék vagy létező jogi személy jogilag védett márkajelzése, logója vagy bármilyen más arculati eleme, a pályázat érvényességének feltétele az adott márka, logo vagy arculati elem jogtulajdonosának írásos hozzájárulása, amelyet a pályázathoz csatolni kell.
 • A pályázat kiírója különbséget tesz létező termék fiktív reklámja és létező termék bújtatott reklámja között. Amennyiben a pályamunka bújtatott reklámnak minősül és a zsűri beválasztja a kiállítandó alkotások közé, a plakát tényleges kiállításának feltételeiről a pályázónak, az érintett márka jogtulajdonosának és a pályázat kiírójának tárgyalás keretében meg kell egyeznie.
 • Egy pályázó csak egy pályamunkával nevezhet.

A pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró részére felhasználási engedélyt:

 • A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a Kezes-lábos fesztivál népszerűsítésével kapcsolatban, valamint sajtóközleményekben jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben csakis a pályázó nevének feltüntetése mellett.
 • A kiíró jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a Kezes-lábos keretében megrendezett kiállítás keretében, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám stb. keretében.
 • A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. Mivel a kiállítás nonprofit jellege folytán, a kiírónak főszabály szerint nem hoz bevételt, a pályázó a díjazásról lemond.
 • A pályázatra benevezett pályaművek további, azaz már nem nonprofit jellegű felhasználásával kapcsolatban a pályázó és a pályázat kiírója megállapodást kötnek egymással, melyben az esetleges díjazást egymás között megosztják.
 • A pályázók által megadott elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.

A pályázat benyújtásának módja:

 • A pályamunkákat CD-n az aláírt jelentkezési lap pal együtt CD-n kérjük eljuttatni a Roxer Produkció címére (2040 Budaörs, Kossuth Lajos u. 40.)
 • Technikai paraméterek: 70x 100 cm-es méret, min. 300 dpi felbontású, nyomdai minőségű PDF, PC/Mac formátum. Vizuális megkötés nincs.
 • A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.
 • Az előzsűrizést követően értesítjük pályázóinkat arról, hogy bekerült-e pályamunkájuk a kiállítandó alkotások közé. A döntőbe jutott alkotásokat az Etyeki Kezes-láboson állítjuk ki, ahol a Roxer Produkció és a Kreatív szaklap által felkért szakmai zsűri dönt a nyertesekről. A zsűritagok névsora és bemutatása a www.kezes-labos.hu honlapon elérhető.

Nyeremények:
A zsűri az előválogatást követően, a Kezes-lábos fesztivál keretein belül kiállított alkotások közül egy győztest választ.

Nyeremény: 10 karton minőségi bor.

A szervezők garantálják, hogy a nyertes munkáról és az alkotók személyéről a szakmai sajtót értesítik. A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

Forrás: http://www.kezes-labos.hu/