palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

CSZK-MT-10-A/B/C-Civil Szolgáltató Központok működtetésének támogatása

esza-pályázatokA magyar civil szektor nélkülözhetetlen szerepet tölt be a közszolgáltatások ellátásában, a különböző lakossági csoportok esélyegyenlőségének biztosításában, a társadalmi szolidaritás megerősítésében, az életminőség elemeinek biztosításában, a közéleti értékek fejlesztésében, a demokrácia kiteljesítésében. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatást kíván nyújtani ahhoz, hogy a civil szektor minél hatékonyabban tudja ellátni vállalt feladatait. Ennek egyik eszközeként támogatja a megyei hatókörű Civil Szolgáltató Központokat, amelyek információs-tanácsadói szolgáltatásokkal, a civil szakmai ismeretek terjesztésével, a szektoron belüli és szektorközi együttműködés ösztönzésével sokoldalú és gyakorlati fejlesztő segítséget adnak a civil szervezetek számára, tekintet nélkül azok szakjellegére.


A program alapvető célja a nonprofit szektor fejlesztése. A hazai civil szervezetek eredményességének és működési hatékonyságának segítése érdekében a Civil Szolgáltató Központok szolgáltatásnyújtásának támogatása, valamint hálózatba szerveződésének segítése.

A CISZOK cím elnyerésére jelen pályázati program indításától (2010. április 1-től) számított három éves (2013. március 31-ig) időtartamra vonatkozóan van lehetőség, éves felülvizsgálattal, továbbá pénzügyi támogatás elnyerésére a hároméves időszak első évére (2010. április 1.-2011. március 31.) jelen pályázat keretében.

Pályázati kategóriák:

  • „A” kategória: Civil Szolgáltató Központ működtetésének támogatása a 2010. április 1-jétől 2011. március 31-ig terjedő időszakban megyei ellátási területtel (kivéve Budapest és Pest megye), valamint CISZOK cím elnyerése 2010. április 1-jétől 2013. március 31-ig terjedő időszakra.
  • „B” kategória: Civil Szolgáltató Központ működtetésének támogatása a 2010. április 1-jétől 2011. március 31-ig terjedő időszakban budapesti és Pest megyei ellátási területtel, valamint CISZOK cím elnyerése 2010. április 1-jétől 2013. március 31-ig terjedő időszakra.
  • „C” kategória: Civil Szolgáltató Központok módszertani központja működtetésének támogatása 2010. április 1-jétől 2011. március 31-ig terjedő időszakra. (A „C” kategória nyertese kizárólag olyan szervezet lehet, amely az „A” vagy „B” kategóriában eredményesen szerepel).

A pályázat kódja: CSZK-MT-10-A/B/C

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 96 000 000 Ft

A pályázat benyújtási határideje: 2010. március 8., 24:00 óra

Pályázók köre:
A pályázati felhívás 8. pontjában található szempontoknak megfelelő alapítványok és egyesületek.

A pályázás részletes feltételeit, így a támogatás formáját és mértékét, a támogatható költségek körét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza.

Letölthető: CSZK-MT-10-A/B-C részletes pályázati felhívás és útmutató

A pályázatot elektronikus úton a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül, a regisztrációs eljárást követően kell benyújtani.

További információk az internetes pályázáshoz

Bővebb információk: A pályázati felhívás és a pályázati útmutató elektronikus úton letölthető a www.szmm.gov.hu, valamint a www.esza.hu honlapokról.

A pályázattal kapcsolatban további információkat az (1)273-4250 telefonszámon, valamint az hazaitamogatas@esza.hu e-mail címen is kaphatnak a pályázók ügyfélszolgálatunktól.

  • hétfőnként és szerdánként 9 és 17 óra,
  • keddenként és csütörtökönként 9 és 16 óra,
  • péntekenként 9 és 14 óra között.

Forrás: ESZA