palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Dg Eac 09/2009 pályázat – Transznacionális mobilitási programok vagy rendszerek támogatása a kultúra területén művészek és művészeti területen tevékenykedők számára

logo_cultureA felhívás célja az uniós szintű mobilitás új támogatási lehetőségeinek feltárása a kulturális sokféleség támogatása, a (regionális, illetve a befelé / kifelé irányuló áramlások közötti) egyenlőtlenségek csökkentése, valamint a kultúrák közötti párbeszéd előmozdítása céljából. Az eredmények annak vizsgálatához nyújtanak majd segítséget, hogy mi módon képes az uniós szintű támogatás hozzáadott értéket teremteni a transznacionális mobilitás támogatása során, és ebből következően hozzájárulni a 2013 utáni, következő programozási időszak kulturális programjának előkészítéséhez, valamint a szakpolitika kidolgozásához.

A felhívás a következőket kívánja támogatni:

–        a mobilitást és a művészek külföldi tartózkodását célzó, meglévő közös programok erősítése és fejlesztése strukturáltabb és fenntarthatóbb együttműködés megvalósítása révén, többek között azáltal, hogy egyre több, különböző uniós tagállamokból származó művész vesz részt a programokban.

–        új, közös programok, formák kidolgozása vagy a mobilitással kapcsolatos strukturált tapasztalatok gyűjtése, beleértve a művészek külföldi tartózkodását.

Beadási határidő: 2009. május 15.

A társfinanszírozandó tevékenységeket legkésőbb 2009. december 1-jéig el kell kezdeni. A 2009. május 15. előtt felmerülő költségek ezért nem vehetők figyelembe.

A támogatás mértéke 50 000 és 250 000 EUR között lesz.

A Bizottság által nyújtott pénzügyi támogatás nem haladhatja meg a teljes támogatható költség 70%-át.

Támogatható szervezetek:

–        köz- vagy magánjogi státuszú szervezetek, amelyek kulturális területen szerzett, legalább 2 éves igazolt tapasztalattal rendelkeznek;

–        bejegyzett székhellyel rendelkeznek az Unió 27 tagállamának egyikében.

További információk: http://ec.europa.eu/culture/index_en.htm

Pályázati fehívás és dokumentáció: http://ec.europa.eu/culture/calls-for-proposals/call1440_en.htm

(Forrás: ec.europa.eu)