palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Drámaíró pályázat-Versenykiírás

fisz-palyazatA Fiatal Írók Szövetsége és az RS9 Színház az ASUS Magyarország és a CD Galaxis támogatásával drámaírói pályázatot hirdet. A pályázat lehetőséget kíván biztosítani kortárs fiatal magyar drámaírók számára a bemutatkozásra és új rámai munkák színpadra kerülésében. Kifejezetten színpadi gondolkodást és újszerű megvalósítás lehetőségét magukban rejtő pályaművek benyújtására ösztökélünk, melyek tekintettel vannak a színpadi előadásra. A Fiatal Írók Szövetsége és az RS9 Színház az ASUS Magyarország és a CD Galaxis támogatásával meghirdetett drámaírói pályázatának beadási határidejét meghosszabbítottuk 2009 november 30-ig!

A pályázatra olyan, 18 és 35 év közötti alkotók jelentkezhetnek, akik bemutatott darabbal még nem rendelkeznek. Nevezni kizárólag postai úton benyújtott kézirattal lehet, egyetlen magyar nyelvű darabbal, mely a szerző saját szellemi terméke. A pályázathoz mellékelni kell a nevezési díj befizetését igazoló csekkszelvény vagy banki átutalás
másolatát, illetve a szerző szakmai önéletrajzát.

Első díj: ASUS 1000H Eee pc netbook és a pályamű színpadra állítása az RS9 Színházban 2009 tavaszán.
Második díj: Microsoft Office 2007: Otthoni és iskolai verzió (semmilyen kereskedelmi, nonprofit vagy bevételközpontú üzleti tevékenységhez, illetve állami szervezet által nem használható) és a pályamű felolvasó-színházi bemutatója.
Harmadik díj: Elegáns gravírozott toll és a pályamű felolvasó-színházi bemutatója.

Nevezési díj: 3500 Ft/pályázat, melyet postai utalványon vagy banki átutalással a FISZ számlaszámára kérünk átutalni (Budapest Bank 10102086-33859500-00000007).

A FISZ és az RS9 a nevezési díjakból befolyt összeget a nyertes pályamű színpadra állításának költségeihez használja fel.

Pályázati határidő: 2009. november 15.! A Fiatal Írók Szövetsége és az RS9 Színház az ASUS Magyarország és a CD Galaxis támogatásával meghirdetett drámaírói pályázatának beadási határidejét meghosszabbítottuk 2009 november 30-ig!

Eredményhirdetés a FISZ honlapján (www.irok.hu) várható 2009 elején.

Postacím: FISZ, 1397 Budapest, Pf.: 546.

A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy – minőségi okokból – egyes díjakat nem osztanak ki. A szervezők kéziratot nem őriznek meg és nem küldenek vissza, kivéve ha a pályázó felbélyegzett és megcímzett válaszborítékot mellékel. Ajánlott, hogy a pályázó e-mail címet is közöljön, a gyorsabb értesítés érdekében.
További információk a info@irok.hu emailcímen vagy munkaidőben a (1) 322-1538 telefonszámon. (a pályázattal kapcsolatos koordinációt a Fiatal rók Szövetsége végzi.)
Szakmai támogatók: NKA Maszre