palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Duna-legendárium fotópályázat

duna-legendárium pályázatA Litera irodalmi portál a Hungarofest támogatásával meghirdetett Duna-legendárium projekt részeként fotópályázatot hirdet amatőr és profi fotósok számára, a Dunához, elsősorban a Duna budapesti szakaszához kötődő, legendákat idéző, történetet „elbeszélő” fotográfiák készítésére.

Olyan, nyomdai felhasználásra alkalmas, nagy felbontású, fekete-fehér fotókat várunk, amelyek a fotó eszközével „elbeszélnek” egy történetet, mögéjük képzelhető, megelevenedik bennük egy-egy Dunához kapcsolódó városi legenda.

A fotó megidézhet kitalált személyeket, ábrázolhat valós helyszíneket, épületeket, közlekedési eszközt vagy tárgyat. A kép hőse lehet például a dunai hajós, a horgász vagy pecázó ember, a révész, a hídmester, a víz- vagy hídmérnök, a gátőr, a matróz, a vízi rendőr, a hekksütő vagy vízi mentő, a hidrológus, a búvár, a vámos, a kabinos, a csónakmester, a fürdőorvos, lehet idegenvezető, parti vendéglős vagy akár a hídon sétáló szerelmespár, költő vagy környezetvédő… De kiindulópontot jelenthet egy helyszín, tárgy vagy szobor is, mint a hidroplán-felszálló, a vámházak vagy a turul, egy sziget, hajókikötők, dokkok, a Lánchíd oroszlánja, az Erzsébet híd íves tartószalagja, a vízen úszó bóják, a hajókon a vasmacska… Vagy épp a Duna alsó és felső szakaszának fantáziát megmozgató jellegzetességei, képződményei és építményei, a Duna-deltától kezdve a forrásig, a Duna-Tisza találkozásáig, a Rába torkolatig, vízerőművektől gátakig, Duna menti városoktól árterekig.

Beküldési határidő: 2011. április 10.

A beküldés módja:

  • Kérjük, lépjen be a Facebookon a Duna-legendárium oldalra, és töltse fel fotóját a honlap üzenőfalára!
  • Saját néven (ne álnéven) jelentkezzen be!
  • Fotójának adjon címet, írja be fotója alá!

Képek száma: maximum 3 fotó

Formátum:
jpg, jpeg képformátumok

Méret:
Fotóját, kérjük, készítse olyan méretben és felbontásban, hogy a későbbiekben nyomdai felhasználásra alkalmas legyen (szélessége/hosszabb oldala: 3000px), DE a Facebookra kisebb méretben (1000px) töltse fel!

Technika:
fekete-fehér

Zsűri
: a fotókat szakmai zsűri bírálja el

Összdíjazás:

  • A helyezetteken kívül a kiválasztott legjobbak szerepelnek a „Legendary Danube” című angol nyelvű kiadványban honorárium ellenében
  • 100.000 forint összdíjazás (3 díj)
  • Közönségszavazás is lesz: a fotók mellett szereplő like-ok döntik majd el a végeredményt.

Forrás: http://dunalegendarium.blog.hu/