palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

É.R.T.E.D. fotópályázat

(Értés – Ráhangolódás – Tolerancia – Elfogadás – Diskurzus) fotópályázat és szakmai nap a tolerancia jegyében. A TEMI az előző évek tapasztalatait felhasználva, a másság, a kisebbség, a kirekesztés és előítéletek fogalmáról szélesebb spektrumú gondolkodást, együtt gondolkodást szeretne kezdeményezni.

A pályázatban nincsenek kategóriák és korcsoporti korlátok.

A kezdeményezés célja, hogy megismerjük és megmutassuk, hogyan látjuk ma közvetlen környezetünkben a tolerancia meglétét vagy hiányát. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy emberi kapcsolataink felszínessé válását, a közöny terjedését kötelességünk és felelősségünk megállítani. Az értékválság ellen mindannyian tehetünk, a sztereotípiákat közösen tudjuk csak lebontani.

A fotópályázatra érkező alkotások közül 3, művészi és társadalmi szempontból kifejezőt egy reprezentatív kiállítást díjaznak 2013. november 16-án, a Tolerancia Világnapján.

Részvételi feltételek:

A pályázat nyitott, életkortól, foglalkozástól, lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, aki a pályázati kiírásban szereplő feltételeknek eleget tesz.

Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, azok nem kerülnek zsűrizésre.

A szerzők a képek beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket.

A rendező a képeket, a kiállítás propagálása céljából a szerző nevének feltüntetése mellett szabadon és térítésmentesen felhasználhatja.

A pályázó kijelenti hogy a képek felett a szükséges szerzői illetve személyiségi jogokkal rendelkezik. Az ebből eredő esetleges jogvitákért a szervező felelősséget nem vállal.

A fotópályázatra egy alkotótól maximum 3 alkotást tudnak elfogadni.

A képek mérete álló vagy fekvő A4-es méretű lehet.

A képeket paszpartuval, keretezve, kiállításkészen kérjük beküldeni.

A keret hátulján jól olvashatóan kérjük feltüntetni a nevet, lakóhelyet, életkort és az alkotás címét. Az alkotás 2012-nél korábbi munka nem lehet.

A téma a tolerancia, amely témát nem kategorizálunk, kötetlen reflektálásokat várunk. (A téma ábrázolhat faji, vallási, kisebbségben élő, hátrányos helyzetű csoportokat, idős vagy fogyatékkal élő személyeket olyan helyzetben amikor a tolerancia hiánya vagy megléte mutatkozik. Ezek azonban csak ajánlások, meghökkentő, elgondolkodtató, akár bizarr, de a közízlést nem sértő alkotásokat is várunk.)

Pályázatot csak érvényes nevezési lappal, és a nevezési díj befizetésével fogadunk el.

A nevezési lap letölthető: www.fmhnet.hu oldalról, a nevezési díj alkotónként 1.000 Ft, határon túlról 5 euró.

A fizetés módja: banki átutalással a TEMI Fővárosi Művelődési Háza nevére, a közleményben kérjük feltüntetni az alkotó nevén kívül, hogy „ÉRTED fotópályázat – nevezési díj”.

Számlaszám: 11711041-22415330

Az alkotások  és a nevezési díj beérkezési határideje: 2013. október .31., csütörtök éjfél

Zsűrizés: 2013.11.04-06-ig

Értesítés az eredményekről e-mailben: 2013.11.07-08.

Díjak átadása, kiállítás megnyitó: 2013.11.16., szombat 11.00 óra

Forrás: http://www.fmhnet.hu/