palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Egyéni ösztöndíjak tanulmányutakon vagy konferenciákon való részvételre

Grundtvig látogatások és cserék – Egyéni ösztöndíjak tanulmányutakon vagy konferenciákon való részvételre. Az alprogram célja: A felnőttoktatók szakmai (és nyelvi) fejlődése, valamint az intézmények közti együttműködés és tapasztalatcsere ösztönzése.

Pályázhatnak: felnőttoktatással foglalkozó szakemberek, felnőttoktatásba hosszabb-rövidebb kihagyás után visszatérők, felnőttoktatással kapcsolatos szakon végzett, vagy jelenleg is tanuló hallgatók, akik tanulmányaikból legalább két évet elvégeztek már, illetve mesterképzésre beiratkozott hallgatók

Kiíró: Európai Bizottság
Pályázatkezelő:
Tempus Közalapítvány
Beadási határidő:
2012. január 16., április 30., szeptember 17.

Támogatható tevékenységek: A pályázattípus felnőtt tanulókkal foglalkozó tanárok, szakértők, tanácsadók, intézményvezetők továbbképzését teszi lehetővé konferencián való részvétel vagy egy külföldi felnőttoktatási intézményhez történő látogatás keretében.

Pályázati feltételek:

  • A tanulmányút 1 – 90 napig tarthat.
  • A pályázathoz a fogadó fél által kiadott fogadónyilatkozatot kell csatolni.
  • Tanulmányutakon, melyek alapja egy egyénileg kidolgozott munkaprogram, legfeljebb két fő vehet részt azonos időpontban azonos munkaprogrammal.
  • Meghatározott programmal rendelkező kurzusok esetén (pl.: konferenciák) adott tanulmányútra, azonos időpontban egy intézményből legfeljebb egy fő utazhat.
  • Pályázatíró, illetve projektmenedzsment szemináriumon való részvétel nem támogatható.
  • Egy személy legfeljebb 24 havonta kaphat Grundtvig látogatások és cserék támogatást.

 A továbbképzés helyszíne lehet:

  • a 27 európai uniós tagország
  • az EGT- és az EFTA országok (Norvégia, Izland, Liechtenstein, Svájc)
  • a tagjelölt országok: Törökország, Horvátország

A támogatás mértéke: Az igényelhető támogatás maximuma 2 hetes kiutazás esetén 2000 euró, 2 hétnél hosszabb kiutazás esetén 4000 euró. Támogatás a következő költségtételekre igényelhető: utazás, részvételi díj, megélhetés, felkészülés (pl. nyelvi felkészülés), egyéb költségek.

A pályázás menete: A pályázatokat Magyarországon a Tempus Közalapítványhoz, mint hazai nemzeti irodához kell benyújtani. A pályázatok bírálatát a nemzeti iroda által megbízott szakértők végzik, a nyertes pályázókkal a Tempus Közalapítvány köt szerződést, és a támogatás átutalását is a Tempus Közalapítvány végzi.

A pályázatok elkészítése egy internetes felület segítségével történik, a  pályázatok on-line és  nyomtatott verzióban is  beérkeznek.

A hivatalos pályázati dokumentumok teljes szövege a Tempus Közalapítvány honlapján (www.tka.hu) olvasható.

További információ:

Tempus Közalapítvány
1093 Budapest, Lónyay u. 31.
Infóvonal: (06 1) 237 13 20
E-mail: info@tpf.hu
Web: www.tka.hu