palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Együtt és külön-BPIX 2010-Digitális Képalkotási Verseny

bpix palyazatImmár hagyomány a BPIX Digitális AlkotóCentrumban, hogy rendszeres megmérettetési és bemutatkozási lehetőséget biztosít azoknak az alkotóknak, akik digitális eszközökkel, akár egy fotóból kiidnulva, akár az első ponttól az utolsóig szoftver segítségével, akár szabadkézi rajzokkal, akár különböző digitális effektek felhasználásával hoznak létre digitális képi alkotásokat, digitális festményeket.

Korábban ezeket a versenyeket digitális festészeti versenynek hívtuk, de sok alkotó nem tekinti „festménynek” az alkotását, amelyet számítástechnikai eszközökkel hoz létre. Éppen ezért az idei verseny megnevezésében arra törekedtünk, hogy azt a sokszínűséget tükrözzük, amelyre a számítógépes programok és az emberi alkotó elme együttesen képes, ezért lett a verseny hivatalos megnevezése: BPIX 2010 – Digitális Képalkotási Verseny.

A BPIX Digitális AlkotóCentrum által szervezett 5. versenyt Budapest IX. kerület, Ferencváros Önkormányzata is támogatja, örömmel üdvözli a Ráday kultuccában megjelenni kívánó hazai és külföldi digitális alkotókat, digitális alkotásokat, festményeket.

A verseny célja
A Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával 2010 júliusában kerül meghirdetésre a BPIX Digitális AlkotóCentrum ötödik versenye, melynek célja: művészi értékű, számítógépen alkotott digitális rajzok, festmények, képi alkotások bemutatása a Ráday kultuccában, ezzel a digitális képalkotó művészet, a digitális festészet népszerűsítése és elismertségének növelése.

A versenyen indulók köre
A verseny nyilvános, azon bárki részt vehet alkotásaival, amatőr és hivatásos alkotók, művészek, grafikusok, dizájnerek, építészek, belsőépítészek stb. indulhatnak képeikkel.

A benyújtható versenyművek

Az alkotások témája: Együtt és külön

A fogalmak értelmezhetők egyén és társadalom, de képi formák szintjén is. Minden idetartozhat, ami gondolatokat ébreszt az egyedüllét és az összetartozás fogalmáról.

Az alkotások készülhetnek bármely digitális eszközzel, grafikai programmal, irányzatban és stílusban, de nem lehetnek mozgóképi (flash, animáció) alkotások és végeredményében kinyomtathatók kell, hogy legyenek.

Követelmény, hogy a beküldött digitális kép a beküldő saját alkotása legyen. A versenyen indulni csak olyan alkotásokkal lehet, melyek díjazva még nem voltak.

A beküldésre kerülő képek mérete nem haladhatja meg alkotásonként a 2MB-ot, illetve az 1200×1600 pixel méretet. Benyújtani kizárólag JPG formátumú alkotásokat lehet.

A verseny díjazása

A verseny győztese, az első helyezett a „BPIX 2010 – az év digitális festője” trófeát nyeri el az alábbi jutalmakkal:

 • Wacom Bamboo FUN M Pen and Touch A5 Wide ezüst digitális rajztábla tollal és multitouch kézérzékelő funkciókkal;
 • Az alkotó nyertes versenyműve realizálva, azaz giclée technikával kinyomtatva;
 • A nyertes versenymű ingyenes regisztrálása a DigitalArtCatalogue.com önkéntes nyilvános digitálisfestmény-katalógusban;
 • A nyertes pályázó alkotásaiból egyéni kiállítást rendezhet a BPIX Digitális AlkotóCentrumban, Budapest IX., Ráday u. 31/B sz. alatt.


A versenyművek benyújtása

A versenyműveket a versenyre regisztrálni kell. Egy pályázó több alkotással is nevezhet a versenyben. Az alkotásokat egyenként kell regisztrálni, azaz annyiszor kell a Regisztrációs adatlapot kitölteni, ahány alkotással kíván az alkotó a versenyen indulni.

A versenyművek benyújtásának menete

 1. Döntse el, mely alkotásait kívánja benyújtani. (Egy pályázó több alkotással is nevezhet a versenyben.) Ellenőrizze a képek méretét, hogy ne haladja meg alkotásonként a 2MB-ot, illetve az 1200×1600 pixel méretet. Szükség esetén kicsinyítse le a képet. Ellenőrizze azok formátumát, benyújtani kizárólag JPG formátumú alkotásokat lehet.
 2. Minden benyújtott alkotás regisztrálásáért regisztrációs díjat kell fizetni. A regisztrációs díj: 2500 Ft (2000 Ft + áfa) benyújtott alkotásonként. A regisztrációs díjat a BPIX Művészeti Webshop (http://bpix.aruhaz.info/) Regisztrációs díjak befizetése  menüpontjában lehet befizetni, vagy közvetlen banki átutalással a verseny szervezőjének: COMPRA Kft., K&H Bank: 10200878-31514365-00000000.
 3. Az elküldendő alkotások kiválasztását és a regisztrációs díj befizetését követően kattintson az alábbi Alkotások regisztrációja feliratra és vigye fel az alkotásokat egyenként, azaz töltse ki az összes kért adatot minden versenyműről külön-külön, illetve csatolja az alkotásokat jpg formátumban.

A versenyzőknek az alábbi adatokat kell megadni a regisztráció során:

 • A benyújtandó alkotás címe:
 • Az eredeti alkotás mérete pixelben:
 • Milyen technikai eszközt (digitális rajztábla, digitalizáló monitor, egér) használt:
 • Milyen grafikai programot (Photoshop, Corel Painter stb.) használt:
 • Az alkotó neve:
 • Az alkotó lakcíme:
 • Az alkotó telefonszáma:
 • Az alkotó e-mail címe:
 • A regisztrációs díj befizetésének dátuma:
 • A regisztrációs díj befizetésének módja:

Az adatok kitöltésével egyidejűleg kell feltölteni a rendszerbe a benyújtandó alkotást is.
(Az eredményhirdetést követően a verseny nyertesét meg fogjuk kérni, hogy a kinyomtatásra kerülő alkotást nagy felbontásban, eredeti méretben is küldje meg a kiírók részére.)

Beküldési határidő: 2010. szeptember 30.

A versenyművek elbírálása
A festményeket 3 tagú zsűri értékeli. A zsűri döntését közzétesszük a www.bpix.hu weboldalon, illetve minden pályázót e-mail útján is értesítünk.

Részvételi feltételek
A verseny résztvevőjének tudomásul kell vennie, hogy a beküldött alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzőijog-sértésekért minden felelősség a beküldőt (alkotót) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A pályázók a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadják azt a pályázati feltételt, hogy a BPIX Digitális AlkotóCentrum a versennyel kapcsolatos publikációiban az alkotásokról készült ábrázolásokat szabadon és térítésmentesen használhatja.

Információ: A versennyel kapcsolatos kérdések az info@bpix.hu e-mail címen tehetők fel.

Forrás: http://www.bpix.hu/index.html