palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Együtt = Nincs határ! pályázat szemináriumi képzésen való részvételre

Mobilitás pályázatEgyütt = Nincs határ! Az emberi jogi nevelés lehetőségei az etnikai alapú konfliktusok oldásában. Partnerkereső szeminárium és képzés ifjúságsegítők, ifjúsági szervezetek képviselői számára. Az FSZH Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat és a IUVENTA, a Szlovák Ifjúsági Intézet partnerkereső szemináriumot és képzést szervez ifjúsági szervezetek aktivistái és ifjúságsegítők számára az emberi jogi nevelés szerepéről a nemzeti és etnikai alapú konfliktusok kezelésében. A szemináriumra az ifjúsági területen létrejött szlovák-magyar kétoldalú kormányközi megállapodás keretében kerül sor.

A szeminárium lehetőséget biztosít a részt vevők számra a kapcsolatépítésre, partnerség kialakítására, közös projektek tervezésére, valamit képzési elemeket tartalmaz az emberi jogi nevelés eszközeinek és módszereinek elsajátításához.

A négy napos szeminárium célja, hogy a találkozó során hosszú távú partnerségek és olyan szlovák-magyar kétoldalú projektek jöjjenek létre, amelyek révén az ifjúsági munkán keresztül születnek megoldások a két nemzetiség képviselői közötti feszültségek oldására. A szemináriumot követően egynapos értékelő találkozót szervezünk, amelyen a részt vevő szervezetek értékelhetik és továbbgondolhatják a képzésen született projekt-ötleteket.

A szeminárium időpontja: 2011. január 27-30.

A szeminárium helyszíne: Villa Siesta, Magas-Tátra, Szlovákia

Az értékelő találkozó várható időpontja: 2011. március közepe (szervezés alatt)

Az értékelő találkozó helyszíne: Budapesti Európai Ifjúsági Központ, Budapest, Magyarország

A szeminárium programjának tartalma:

  • a részt vevő szervezetek, szakemberek kölcsönös bemutatkozása
  • a szlovák-magyar konfliktusok történelmi és földrajzi háttere
  • a fiatalokkal folyó munka jelenlegi helyzete, és jól használható nem-formális módszerek megosztása
  • az emberi jogi nevelés eszközei és módszerei
  • interkulturális tanulás eszközei és módszerei
  • konfliktuskezelés
  • partneri kapcsolatok kiépítése, jövőbeli lehetséges projektek tervezése
  • forrásteremtési lehetőségek

Kik pályázhatnak?

A felhívásra várjuk ifjúságsegítők, ifjúsági csoportvezetők, szociális munkások, közművelődési intézmények (ifjúsági házak, ifjúsági klubok) szakembereinek és olyan szervezetek munkatársainak jelentkezését, akik aktívan dolgoznak fiatalokkal.

Olyan jelentkezőket várunk, akik a szeminárium egészén és az azt követő értékelő találkozón is készek részt venni. Ezen felül a résztvevőket delegáló szervezeteknek vállalniuk kell, hogy aktívan részt vesznek a szeminárium programjában saját ifjúsági projektjeik és közösségük, szakmai tevékenységük bemutatásával, és elkötelezettek a hosszú távú együttműködések kialakításában és gondozásában. Továbbá szándékukban áll a jövőben a szeminárium témájaként megjelölt problémafelvetés mentén közös projektet megvalósítani a szlovákiai partnerszervezetekkel.

Munkanyelv: A program munkanyelve angol, így a résztvevőknek legalább alapszinten képesnek kell lenniük angol nyelvű kommunikációra. A Fiatalok Lendületben Program terén szerzett tapasztalat előnyt jelent, de nem feltétlenül szükséges.

Facilitátorok: Az FSZH Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat és a IUVENTA Szlovák Ifjúsági Intézet a programok egésze alatt biztosítják facilitátorok támogató jelenlétét. A facilitátorok gondoskodnak a résztvevők logisztikájának és a tanulási folyamat szervezésének biztosításáért.

Költségek: A szemináriummal kapcsolatos minden biztosítással, utazással, ellátással és szállással kapcsolatos költséget a két szervező fél fedezi. A magyar résztvevőknek csak az értékelő találkozón való részvételt érintő hazai belföldi utazási költségeiket kell állniuk, valamint jelképes részvételi díjat fizetniük (1000,- Ft/programnap).

Jelentkezés módja:

Jelentkezni a mellékelt angol és magyar nyelvű jelentkezési lapok kitöltésével és beküldésével lehet. Jelentkezési lapjait legkésőbb 2010. december 15-ig az alábbi e-mail címre, Karvalits Ivett részére kérjük visszaküldeni.

Letölthető dokumentumok:

Magyar nyelvű felhívás

Magyar nyelvű jelentkezési lap

Angol nyelvű felhívás

Angol nyelvű jelentkezési lap

További információ:

Karvalits Ivett

nemzetközi referens

Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat
E-mail: karvalits.ivett@mobilitas.hu
Telefon: 06-1-438-10-58

Honlap: www.mobilitas.hu