palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Együttműködés határmenti foglalkoztatás érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A határ menti foglalkoztatás támogatására megállapodást kötöttek az önkormányzatok, kistérségi társulások, a munkaügyi központ, illetve a kereskedelmi és iparkamara a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szász-termében.

Dr. Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke az aláírás alkalmából elmondta: az egyébként is hátrányos helyzetű térségben a gazdasági válság miatt most még nagyobb a munkanélküliség, kevesebb forrás jut szociális támogatásra. „Meg akarjuk keresni a vállalkozásokat és a lehetőségeket, amelyek munkát adhatnak az embereknek” – hangsúlyozta. Rámutatott: a határ mentén élőknek foglalkoztatási lehetőséget jelent Szlovákia közelsége, ahol a gazdaság jobb mutatókkal rendelkezik. Fontos a tapasztalatcsere, illetve az együttműködési szándék, amely helyben oldhatja meg az elhelyezkedési, foglalkoztatási problémákat. Hozzátette: több területen már jók a kapcsolatok, és vannak gyakorlati tapasztalatok is. A határ mentéről megindult egyfajta tőkebeáramlás, például az ingatlanpiac és bizonyos szolgáltatások területén, sőt az útépítés és erdőgazdálkodás ágazatában is vannak eredmények.

A „Helyi és határon átnyúló foglalkoztatási megállapodások” című pályázati felhívásra beadandó konzorciumi megállapodást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Abaúj Térségi Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Sátoraljaújhely önkormányzata, az Encsi és Edelényi Többcélú Kistérségi Társulás, valamint Gönc és Pácin önkormányzata kötötte meg.
http://www.baz.hu