palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Együttműködési projektek az európai kulturális és ipari örökségen alapuló, határokon átnyúló turizmus támogatására

Együttműködési projektek az európai kulturális és ipari örökségen alapuló, határokon átnyúló turizmus támogatására.

Pályázat kódja:  69/G/ENT/PPA/13/411
A pályázat célja, hogy kiegészítse a regionális és nemzeti szabályozást, és támogassa a nemzetközi együttműködést a kulturális és ipari turizmus területén. A pályázat hozzájárul az európai idegenforgalmi kínálat javításához, és értéket ad a közös kulturális örökséghez.

A pályázat:

  • legyen tematikus. Nemzetközi idegenforgalmi termékként kell rá gondolni és egy közös téma köré kell felépíteni.
  • legyen műszakilag és pénzügyileg fenntartható. A projektnek meg kell határoznia az irányítási struktúrát, és ki kell fejtenie, hogyan teszi lehetővé a projekt céljainak elérését.
  • teremtsen valódi, mérhető hatásokat. A projekt várt eredményeit egyértelműen emelje ki a pályázat. Jeleznie kell, hogyan méri az eredményeket és milyen mutatókat használ.
  • legyen transznacionális. A létrejövő turisztikai terméknek kell lennie egy „európai dimenziójának”. Legalább 5 különböző európai országot kell bevonnia, valamint az európai közös örökséget és értékeket kell képviselnie.
  • egy társulás/konzorcium hajtsa végre. Legalább 5 tagból álljon (azaz öt különböző jogi személy által létrehozott egység legyen, a támogatási megállapodásban külön említve), és a tagok legalább 5 különböző országból legyenek bejegyezve.

Költségvetés: 200 000 euró / projekt

Pályázati kiírás

http://ec.europa.eu/enterprise/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=6653&lang=en&title=Cooperation-projects-to-support-transnational-tourism-based-on-European-cultural-and-industrial-heritage—69/G/ENT/PPA/13/411

Benyújtási határidő: 2013. július 31. 17:00 CET

További információ kérhető: ENTR-CFP-1369-CULT-INDU-TOU@ec.europa.eu

Letölthető dokumentumok

Web:  Cooperation projects to support transnational tourism based on European cultural and industrial heritage – 69/G/ENT/PPA/13/411