palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Elektronikai hulladék fotós szemmel fotópályázat

Környezetvédelmi fotópályázatot szervez felső tagozatos általános iskolások részére az Enviroinvest Zrt. hulladékgazdálkodási üzletága. A környezetvédelmi fotópályázat témája: Elektronikai hulladék fotós szemmel.

A pályázó tanulók fotókon mutathatják be az elektronika hulladék keletkezését, a hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezésekkel kapcsolatos tennivalókat a környezetszennyezés megelőzése érdekében, továbbá azt, hogyan történik környezetükben a hulladék kezelése; kifejezhetik, mit jelent számukra az elektronikai hulladék, miben látják a szakszerű kezelés fontosságát, a hasznosítás fontosságát és lehetőségeit napjainkban, az egyén hogyan járulhat hozzá az elektronikai hulladék hasznosításához, stb.

A fotópályázat célja a környezettudatos gondolkodásra való nevelés, az egyén felelősségének tudatosítása. Olyan alkotni vágyó és kreatív tanulók fotóit várjuk, akik az általuk készített alkotás üzenetében megfogalmazzák, ötleteikkel miképp tudnának hozzájárulni környezetük megóvásához.

A környezetvédelmi fotópályázaton a Baranya megyei általános iskolákba járó felső tagozatos tanulók vehetnek részt. Egy pályázó 1 db fekete-fehér vagy színes digitális képet küldhet be e-mailben. A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500×2102 pixel (vagy ehhez közeli értékek, illetve a nyomtatási méret beállítása esetén: 18×24 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a pályázat kiírói nagyíttatják ki.

Kérjük az e-mailben feltüntetni a pályázó teljes nevét, születési idejét, elérhetőségét, és a szülő telefonszámát vagy e-mail címét, továbbá a felkészítője (tanára) nevét.

Az elkészült fotókat kérjük, a varvolgyi.sz@enviroinvest.hu e-mail címre beküldeni 2012. október 24. 24:00-ig.

A pályázat részletei http://elektronika.enviroinvest.hu/elektronikai-hulladek-fotos-szemmel.html oldalon és aFacebook-on olvashatók.

A beadás után szakmai zsűri választja ki a legjobb 20 alkotást, amely felkerülnek az Enviroinvest Zrt. Facebook oldalára, ahol kiválasztásra kerül a közönségnyertes (azaz a legtöbb szavazatot („lájkot”) begyűjtő alkotás) is. A nyertes és helyezett pályaműveket a szakmai zsűri választja ki.

A fotópályázaton a díjazottak nyereménye – műszaki üzletben beváltható vásárlási utalvány, környezetvédelmi és természetvédelmi témájú könyvek – a témához kapcsolódik.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre, a díjak átadására és a legjobb alkotásokból rendezett kiállítás megnyitójára 2012. november 6-án 17:00 órakor kerül sor.

Helyszín: Civil Közösségek Háza (7624 Pécs, Szt. István tér 17.)

Az ENVIROINVEST Zrt. szakmai tevékenységeinek középpontjában a környezetvédelem áll. Bízunk abban, hogy a fotópályázattal hozzájárulhatunk a felnövekvő generációk környezetvédelmi neveléséhez.