palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Életünk – házasságtörténeti írói pályázat időseknek, nyugdíjasoknak

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága a korábbi évek sikerére tekintettel újra meghirdeti élet-  és/vagy házasságtörténeti írói pályázatát.
Pályázati témakörök:
  • a)  életút, pillanatképek,
  • b)  történetek és történelem,
  • c)  a házasság összetartó ereje.
A pályázat célja:  Mind az Életút (2011), mind a „Hogyan őriztük meg…” (2012) pályázat tapasztalatai azt mutatják, hogy az idősebb nemzedék megtanult együtt élni azzal, hogy soha nem lehet olyan helyzet, hogy valami ne hiányozna, időskorára azonban „az öregedő embernek nem a hiányai, hanem a többlete fáj legjobban, de nem tudja senkinek odaadni”(Jókai Anna). A pályázat  célja, hogy a sok esetben csupán az elbeszélők emlékei között élő történetek, események, hagyományok, szokások, morális értékek átörökítődjenek a következő nemzedékek számára. Akár az egyes emberek életútja, akár a különféle történelmi események személyes  megélése, vagy a tartós házasságban élők közös sorsvállalása a személyesség adta hitelesség révén életszerű értékek áthagyományozását teszik lehetővé.
Pályázók köre:  60 év feletti természetes személyek. (Akik részt vettek a 2011-ben meghirdetett Életút pályázaton, illetve a 2012-es „Hogyan őriztük meg…” pályázaton, olyan művel pályázhatnak, amelyet a korábbi pályázatokon nem nyújtottak be.)
Beadható pályázatok száma: Pályázónként egy pályázat.
A pályázat beadási módja:  A megfelelően kitöltött adatlapot és a pályaművet elektronikus formában kell megküldeni az eletut@ncsszi.hu címre.  A pályázat úgy is benyújtható, ha az idős személy és segítője közösen valósítja meg. Ebben az esetben interjú formájában is elfogadunk pályaművet.
Formátum: Elektronikusan, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz formátumban.
Terjedelem: Maximum 20 oldal A/4-es méretben.
Letölthető dokumentum
Beadási határidő: 2013. július 04. 23:59. 
A beadási határidő után benyújtott pályázatok nem kerülnek befogadásra.
Eredményhirdetés:  A pályázat eredményének kihirdetése  –  a beérkezett művek számától függően – 2013. szeptember 30. és/vagy november 30.
További tudnivalók:  A beérkezett pályázati műveket szakmai Bíráló Bizottság értékeli.
A pályázatok az alábbi díjazásban részesülnek:  100 pályamű pályaművenként bruttó 50.000 Ft díjban részesül.
A pályamű kizárólag a pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Támogatónak, azt a Támogató a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja (terjesztés), a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (fordítás, színpadi feldolgozás).
Lebonyolító
NEMZETI CSALÁD- ÉS SZOCIÁLPOLITIKAI INTÉZET
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Telefon: (06-1) 237-67-82 vagy a (06-1) 237-67-96
eletut@ncsszi.hu