palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Élő hagyományok, születő hagyományok: Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzata nemzetközi pályázata

folkdancenetJász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzata nemzetközi pályázatot hirdet Jász-Nagykun-Szolnok megyében és a testvérmegyékben. A pályázat célja: bemutatni a témához kapcsolódó, Jász-Nagykun-Szolnok megyei követésre méltó példákat („jó gyakorlatokat”) a pályázó szülőhelyéről vagy annak környékéről.

A bemutatott követésre méltó példák kapcsolódhatnak pl. a következő területekhez:

1. helyi rendezvények, események, pl. falu-vagy városnapok, fesztiválok, egyéb hagyományos rendezvények
2. hagyományőrző, vagy a hagyományokat a maguk módján megújító együttesek, baráti társaságok, személyek, intézmények tevékenységei
3. hagyományos kézműves/népművészeti tárgyakat, vagy azokat a napjaink igényeihez igazított formában előállító személyek munkái, tárgyai

A pályázat feltételei
A pályázaton korhatár nélkül részt vehet minden egyéni érdeklődő. Feltétel, hogy a pályamű témája Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez, ill. annak bármely településéhez, kistérségéhez kötődjön.

Beküldési határidő: 2009. április 30.
Az eredményhirdetés határideje: 2009. május 31.
A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a pályaművet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat bemutathassa rendezvényein, valamint felhasználhassa elektronikus és nyomtatott formában.

Kategóriák:
1.    Elektronikus prezentáció (képek+zene) vagy film, (min. 5 – max. 10 perc); a dokumentált eseményről rövid leírás (maximum 1 oldal).
PowerPoint vagy bármilyen slideshow esetén kérjük, hogy a képeket optimalizálják 72 dpi-re; ha tartalmaz zenét is a bemutató, akkor azt lehetőleg mp3-ba tömörítsék. Ha filmet küldenek, azt lehetőleg wmv formátumban kérjük. A dokumentumokat pdf formátumban kérjük.

2.    Fotósorozat vagy képsorozat, ill. egyéb alkotás (zene, irodalmi mű stb.) elektronikus formátumban, (min. 5 – max. 10 db); a dokumentált eseményről rövid leírás (maximum 1 oldal).

Zene esetén mp3 formátumot kérünk (max. 192 kbps). Kérjük, hogy a fotókat optimalizálják kivetítésre (72dpi). A dokumentumokat pdf formátumban kérjük.

A pályázati anyagot és a pályázó elérhetőségét (név, postacím, e-mail) az interoff@jnszm.hu címre kérjük elküldeni.

Díjazás: Fődíj: kategóriánként egy-egy db két éjszakás belföldi félpanziós hétvége két főre.

A további helyezettek értékes tárgyjutalomban részesülnek mindkét kategóriában.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodáján:  (56) 505-252 e-mail: interoff@jnszm.hu; postacím: 5000Szolnok, Kossuth u. 2.