palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Élő kincseink – Ne csak lásd, védd meg! alkotói pályázat

A közelgő Madarak és fák napja (május 10.) alkalmából az Aprólépés és a Látó-Mező Közösségi Ökotábor csapata közös pályázatot hirdet „Élő kincseink – Ne csak lásd, védd meg!” címmel. Elsősorban olyan alkotásokat várunk, amelyben a lakóhely, a környezet „élő kincsei” kerülnek bemutatásra.  Például hazánkban megtalálható rövidebb-hosszabb ideig nálunk időző madarak, vagy hazai, őshonos madarak, fafajok. Az alkotás készülhet akár egy kedvenc madárról, fáról is.

Cím: Élő kincseink – Ne csak lásd, védd meg!

Kiíró: Harmónium Független Kommunikációs Egyesület

Határidő: 2013. május 12.

Tárgymutató: kreatív alkotói pályázat

Pályázhat: Magánszemélyek, kiemelten a 6 – 18 éves korosztály

Korhatár nincs, viszont a fődíjra csak a 7 – 14 év közötti pályázók jogosultak!

Pályázás módja

Pályázni lehet: szabadon választott technikával készített illusztrációkkal (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, fotó, videó …), illetve rövid szöveges alkotásokkal (szabadon választott műfajban írott munkák – pl. mese, levél, mini esszé, vers, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben).

A nem szöveges munkákhoz mindenképpen csatolni kell egy néhány soros írást, melyben az alkotó megindokolja választását. Indoklás hiányában nem áll módunkban értékelni a pályaművet.

Beküldés

Az illusztrációkat a www.aprolepes.hu oldalon történt előzetes regisztráció/bejelentkezés után a Pályázok menüpont alatt kérjük feltölteni (jpg. formátum, max. 2MB), a szöveges anyagokat, videókat pedig a palyazat@aprolepes.hu címre kérjük e-mailben, csatolmányként  elküldeni (tárgy: Élő kincseink – Ne csak lásd, védd meg!).

Feltüntetendő adatok: az alkotó pontos neve, életkora, élő e-mail címe,  iskolája neve és a település neve, ahol lakik. Több alkotás együttes beküldése esetén alkotásonként kérjük megadni az alkotó pontos nevét, korát és a fenti adatokat.

Díjazás:

  • A legjobb 7 – 14 éves korú alkotó díjmentesen részt vehet a Látó-Mező Közösségi Ökotáborban a Kisközösségi Program szervezőinek jóvoltából!
  • Az öt legjobb alkotó Aprólépés kalendáriumot nyer, megjelenést a weblapunkon, valamint kiállításainkon. A legkiemelkedőbb pályamunkák pedig megjelenhetnek 2014-es naptárunkban is!

Pályaművek felhasználása:

A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a kiíró a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye.

Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a fotó/videó készítőjénél marad.

A feltöltő/beküldő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét.

Beküldési határidő: 2013. május 12.

A részletes pályázati kiírás: www.aprolepes.hu/kreativ-palyazat