palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ösztöndíj roma vezetőknek

A Common Purpose Magyarország Egyesület 2013. május 9-én induló Meridián vezetőfejlesztő programján ismét    95%-os kedvezménnyel vehet részt egy tapasztalt roma vezető.

A lehetőség

Magyarország jelenének és elkövetkező 20 évének egyik legégetőbb kihívása a roma kérdés megoldása. Ha nem látunk neki azonnal a megoldások keresésének, a probléma végképp szétszakíthatja és tönkreteheti az országot, a gazdaságot és a társadalmat.

Sokan keresik a megoldási lehetőségeket, ugyanakkor nincs átütő párbeszéd a különböző vélemények képviselői között, és egyáltalán nincs olyan készség- és kapacitásfejlesztési program, amely a roma tehetségeket, a jövő roma vezetőit összehozná nem roma vezetőtársaikkal.

Ahhoz, hogy a romák és a nem romák egymással szót tudjanak érteni, és közös célokért együtt tudjanak dolgozni, össze kell hoznunk őket és közös élményt nyújtó tanulási folyamaton kell őket végigvinnünk. Hozzá kell őket segíteni ahhoz, hogy egy szélesebb látókört tudjanak kialakítani, és lehetőséget kell biztosítanunk mások világának megértésére, anélkül, hogy a sajátunkat elhanyagolnánk.

A Meridiánról

A kurzus tapasztalt vezetők számára kínál olyan fejlődési lehetőséget, mellyel szélesíthetik látókörüket, kiterjeszthetik kapcsolati hálójukat a szakmai területükön túl, és kiléphetnek a komfortzónájukból.

A programban 20-25 döntéshozó vezető vesz részt az állami/önkormányzati, a vállalati és a nonprofit szektorból, akik a legkülönfélébb vezetőkkel találkoznak különleges helyszíneken és szituációkban, és olyan aktuális leadership kihívásokban próbálhatják ki magukat, amelyek gyökeresen eltérnek az eddigi tapasztalataiktól. Az így szerzett tudást, kapcsolatokat és energiát aztán visszaviszik a saját környezetükbe, munkahelyükre, és azokat már a szakmájukon belül tudják kamatoztatni.

A Meridián kurzusra olyan vezetők jelentkezését várjuk, akiknek már van tapasztalata célok elérésében, prioritások kezelésében és emberek vezetésében. Ideális olyan vezetők számára, akik partnerségek kialakításáért és kezeléséért felelősek, belső vagy külső érintettekkel állnak kapcsolatban, számos különböző helyszínen, osztályon vagy országban dolgoznak, illetve azoknak, akik egész egyszerűen szeretnék kiszélesíteni a horizontjukat.

A jelentkezéseket a következő kritériumok alapján értékeljük:

  •  Felelős vezetői pozíció szakmán belül vagy közösségi területeken
  • A csoport dinamikájához, sokszínűségéhez és szemléletéhez való lehetséges hozzájárulás
  • Elkötelezettség az egész programon való részvételre.

Jelentkezés:

az alábbi oldalon letölthető jelentkezési lappal, és motivációs levéllel:

http://www.commonpurpose.org.hu/media/247624/meridian_2013_jelentkezesi%20lap.docx

Jelentkezési határidő: 2013. április 15.

 

További információk:

http://commonpurpose.org.hu/meridian vagy a 06 1 238 0905-ös telefonszámon.