palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Előadókat vár a Tempus Közalapítvány az Oktatás a fenntartható fejlődés szolgálatában című konferenciájához

Oktatás a fenntartható fejlődés szolgálatában címmel konferenciát szervezünk, melynek célja, hogy az Egész életen át tartó tanulás program, illetve az általa támogatott számos projekt segítségével, konkrét példák bemutatásán keresztül segítsük a fenntartható fejlődés fogalmának jobb megértését, valamint hasznos tippeket, módszertani segítséget adjunk a fenntarthatóság innovatív pedagógiai elemeinek, a meglévő oktatási struktúrába való integrálására, a valóságba történő átültetésére.

A konferencia megrendezésével egyben szeretnénk megteremteni azt a fórumot, ahol a következő kérdések kapcsán aktív párbeszéd és tapasztalatcsere alakulhat ki a résztvevők, illetve a meghívott, különböző területeket képviselő szakértők között:

  • milyen a fenntartható fejlődést szolgáló oktatás?
  • miben több a fenntarthatóság-pedagógia a környezeti nevelésnél?
  • hogyan formálható a diákok környezeti tudatossága, értékrendje?
  • hogyan építhetjük be a helyi „fenntarthatósági” tevékenységeket a tanulási folyamatokba?

A rendezvényen változatos témájú Comenius, Leonardo és Grundtvig, valamint Erasmus projekteket szeretnénk bemutatni, hogy gyakorlati válaszokkal, adaptálható jó példákkal szolgálhassunk a fenti kérdésekre.

A rendezvény időpontja: 2013. május 22 vagy 23., helyszíne: Budapest

A rendezvény sikeres megvalósításához

  • gyakorlatias előadókat keresünk
  • műhelymunkák, illetve módszertani bemutatók megtartására,

olyan pedagógusok, oktatók, leendő tanárok személyében, akik részt vettek már a Comenius, a Leonardo da Vinci vagy a Grundtvig program támogatásával szakmai tanulmányúton, mobilitási programban vagy intézmények közötti együttműködésben, és szívesen megosztanák tapasztalataikat, élményeiket másokkal.

Ha Ön is szeretne bemutatóval vagy gyakorlat megosztásával hozzájárulni a rendezvény programjához, várjuk jelentkezését a zsuzsanna.takacs@tpf.hu címre 2013. április 4-ig.

Letölthető dokumentum

Részletes felhívás és jelentkezési lap

Forrás: Előadókat vár a Tempus Közalapítvány az Oktatás a fenntartható fejlődés szolgálatában című konferenciájához