palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Élőszobor bajnokság pályázat

élőszobor pályázatA jövő Élőszobraihoz! A Pécsi Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál keretében 2010 július 17-18 –án megrendezésre kerülő Élőszobor bajnokság, egy olyan program, mely a szó nemes értelmében provokálni hívatott. Megdermeszteni egy embert és arra „kárhoztatni”, hogy miközben jelenlétének súlya sokszorosára nő helyzetéből adódóan, megfosztani a mozgástól, és minimálisra csökkenteni az életének jeleit. Ezek az élőszobrok nemcsak Pécs díszletei akarnak lenni erre a két napra, hanem üzenni is, arról a perspektíva váltásról mely a dinamika és mozdulatlanság között áll fenn.

A szervezők célja az élőszobrok kortárs művészeti tartalommal való felruházása, mely illeszkedik a Fesztivál szellemiségébe, és üzenetet hordoz pécsiek számára. Ennek kapcsán szeretnénk lehetőséget adni a fiatal drámatagozatosoknak, előadóművészeknek saját élőszobraik létrehozásában!

Az élőszobrokat „életre hívó” két téma pedig:

  1. Az ember utcája, az utca embere
  2. Mesevilág

Ebben a két témában várjuk amatőr élőszobrok jelentkezését!

Nevezés: 2010. június 1.- június 25

az eloszobor@cuf.hu e-mail címre küldött tervvel (max 250 szóban bemutatott terv és rajz vagy fénykép jpeg formátumban) 2010. június 25-ig beérkező legjobb 15 jelentkező szállásának és étkezésének költségeit mi álljuk!

Díjazás:a szakmai és közönségdíj nyertesei utazást és részvételt nyernek a hollandiai Élőszobor Világbajnokságon (Arnhemben).

Letölthető dokumentum
Élő szobor pályázati kiírás

További információ:
Tóth Dorottya
www.cuf.hu
0036 20 484 1001
CirkuSzínház Produkció