palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Emberek és érzelmeik fotópályázat

A FIAP 31. Fekete-fehér (Monochrom) Biennáléjára küldendő, ország-kollekció közös témája az Emberek és érzelmeik – Humanscape and Feeling. A fotó fejezze ki az ember érzelmi megnyilvánulásának valamelyikét, mint pl.: öröm, boldogság, csalódás, bánat, szomorúság, gyász, magányosság, összetartozás, nézeteltérés, büszkeség, elhagyottság stb.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége nyílt fotópályázatot hirdet annak érdekében, hogy a beérkező művek közül kiválasszuk azt a 10 képet (tíz szerzőtől egy-egy alkotást) – amely képviseli majd hazánkat a Spanyolországban rendezendő nemzetközi tárlaton.

A fotópályázaton minden magyar állampolgár – aki Magyarországon él – részt vehet, életkortól, foglalkozástól és szakmai, társadalmi szervezethez való tartozástól függetlenül.

A fotópályázat kétfordulós!

Az első fordulóban kizárólag emailen lehet beküldeni a nézőképeket válogatásra. Ez azt jelenti, hogy az analóg képeket is szkennelve kérjük. Egy szerzőtől maximum 5 felvételt várunk. Az email tartalmazza a szerző nevét, alkotócsoportjának nevét (de ez nem feltétele a részvételnek!) és a képek címét magyarul és angolul. A levélhez csatolni kell a képeket. A levél terjedelme, a csatolt képekkel együtt ne haladja meg a 15 Mb terjedelmet. Amennyiben meghaladja, akkor két levélben kell beküldeni.

Minden fájl elnevezése a szerző CSALÁDNEVE_Keresztneve_Ésaképrövidcímeangolul.jpg. A csatolt képeket JPG formátumban kérjük.  Műszaki adatok: 300 DPI, a hosszabbik oldal 2000 és 2400 pixel között legyen; vagy beállítható a nagyítási méret is, ami A4, azaz 210×297 mm.

Az első forduló nevezési díjas: 800 Ft/fő. A nevezési díja átutalása:

OTP 11701004-20122009-00000000
Kedvezményezett: MAFOSZ
Megjegyzés rovatba: FIAP FF Bienn nev.díj

A hazai előzsűrizést követően, a második fordulóba bejutott tíz fotót papírképen (amit a MAFOSZ rendel meg), paszpartuzva elküldjük Spanyolországba, ahol újabb zsűri értékeli az ország-kollekciókat. A második forduló nevezési díját a MAFOSZ utalja át a FIAP részére. Továbbá fedezi a nagyítási és paszpartuzási költségeket és a postai díjat is.

Díjazás: az ország-kollekcióba bekerült alkotások szerzői egy-egy pontot szereznek az AFIAP fotóművészeti diploma, vagy a magasabb fokozatú diplomák elnyeréséhez.

A második fordulóban egyéni díjat is nyerhetnek az alkotók a nemzetközi zsűri döntése alapján.

És persze az ország-kollekció is nyerhet díjat, ha sikerül olyan képeket beküldenünk, amelyek felkeltik a nemzetközi zsűri érdeklődését.

Az első forduló beérkezési határideje: 2011. december 31.

A képeket és a nevezési lapot a következő címre kérjük: hu.fiap@gmail.com

Letölthető dokumentumok

FIAP 31. Fekete-fehér (Monochrom) Biennálé + nevezési lap

Értesítés az első forduló eredményről 2012. január 20-ig a Fotósélet hírlevélben és a www.mafosz.hu weblapon.

A második forduló eredményéről csak azt követően tudjuk értesíteni a szerzőket és a nyilvánosságot, hogy megkapjuk azt Spanyolországból. Ennek várható ideje 2012. március közepe.

Forrás: www.mafosz.hu