palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Emberséges Hatalom Díj

taA Feldmár Intézet és a Tévelygőkért Alapítvány emberi jogi díjat alapított. Az Emberséges Hatalom Díjra olyan civilek pályázhatnak, akik bátran elmesélik megrendítő és sorsfordító találkozásukat a hatalom emberséges arcával.

Saját élményen alapuló beszámolót vár a bíráló bizottság egy találkozásról a hatalom egy olyan képviselőjével /rendőrrel, büntetés-végrehajtásban, állami hivatalban vagy pszichiátriai ellátásban dolgozóval/, aki személyes bátorságával, emberségességével, empátiájával, megszégyenítés-mentes kommunikációs stílusával és gyakorlatával, önzetlenül könnyített egy nehéz élethelyzetben lévő, kiszolgáltatott ember terhein. A díj feltétele, hogy a történetben bemutatott személy hozzájáruljon ahhoz, hogy nevét és a történetet nyilvánosságra hozzák.

„Annak ellenére, hogy a hatalom korrumpál, emberséggel be lehet fogni a szeretet érdekében. A hatalom nélküli szeretet szentimentális, a szeretet nélküli hatalom kegyetlen. Ez a díj arra bátorít, hogy a szeretet irányába nyissunk és ne az elnyomás irányába” – fogalmaz Feldmár András.

A díjazott mű minimum 3000, maximum 10000 karakteres alkotás.

Benyújtás folyamatosan, 2015. április 8-ig

Az Emberséges Hatalom Díjat évente egy alkalommal, elsőként 2015–ben adjuk át, három díjazottnak. 

A díj személyenként 100 000 Ft pénzjutalommal jár.

Jelentkezés: info@feldmarintezet.hu, tárgy: Emberséges Hatalom Díj 

LINKEK

www.tevelygokertalapitvany.info,

https://www.facebook.com/tevelygokert