palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Én kicsi szörnyem – szörnyrajzoló pályázat

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria rajzpályázatot hirdet a 2020 tavaszán nyíló „Én kicsi szörnyem – Szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztrációban” kiállításhoz kapcsolódóan, 6-12 éves gyerekek számára.

Hogyan is fest egy szörny? Nagy fogai vannak és pikkelyes bőre? Vagy éppenséggel cuki simi-lény nagy szemekkel és puha bundával? A szörnyek annyifélék lehetnek, ahányan csak vagyunk, hiszen képzeletünk teremtményei. Helyesebb is lenne talán képzeletbeli lényeknek nevezni őket. Az ijesztőbb változatok jók arra, hogy alakot adjanak félelmeinknek. Vannak sötétség szörnyek, suli-szörnyek, bogár-szörnyek és spenót-szörnyek, aszerint, kinek mi a legszörnyűbb. De lehetnek egyszerűen csak fura lények, póklábú halak és halszemű gyíkok, meg mindenféle ufó-szerű lények, akik kipattannak a rajzoló fantáziájából.

A pályázatra olyan rajzokat vagy festményeket várunk, amelyek a gyerekek fantáziáját, szorongásait megtestesítő teremtményeket, lényeket ábrázolnak. A munkák bármilyen technikával készülhetnek.

Pályázati feltételek

Kik pályázhatnak?
Országos nyílt pályázat 6-12 éves gyerekek részére.
Pályázni lehet egyéni, valamint közös, csoportos munkákkal is.

Méret, anyag: a pályaművek maximum A2-es formátumúak lehetnek, amelyek anyaga papír vagy karton.
Technikai, műfaji megkötés nincs, azonban fontos, hogy a pályázati anyag a fent leírt méreteknek megfeleljen. Emellett a beadott munka lehet festmény, rajz, grafika.
Elvárás, hogy a téma vizuális feldolgozását a pályázók kellő tisztelettel közelítsék meg. Az alkotások nem tartalmazhatnak obszcén, pornográf, sértő, politikai, vallási elemeket.
A pályázathoz kapcsolódhat egy koncepcióleírás, amelynek terjedelme max. 2000 karakter lehet.
Minden pályázati anyaghoz szülői engedélyt kell csatolni, ami INNEN tölthető le.
Minden pályázati anyaghoz átvételi elismervényt kell csatolni, ami INNEN tölthető le.
Részvételi díj: részvételi díj nincs, a pályázatot díjmentesen be lehet adni.

Beadás: a pályázati tervek beadása csak személyesen történhet a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, nyitvatartási időben: keddtől péntekig 10:00-18:00 között és szombaton 9:00-13:00 között.
Cím: 1052 Budapest Deák Ferenc utca 17. I. emelet. A Galéria aktuális nyitvatartásáról kérjük mindig tájékozódj a honlapon látogatásod előtt.
Beadási határidő: 2020. január 31.  18 óra
A nyertes pályázatok kiválasztása: A beérkezett alkotások közül szakmai zsűri választja ki az általa legjobbnak ítélt munkákat. A legjobbnak ítélt, nyertes munkák bemutatásra kerülnek a kiállításon.

A pályázattal kapcsolatos további információ: deak17galeria@gmail.com  +36-1-266-0482