palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíj a konvergencia régiókban

Az Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíj pályázat célja a tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása,amelynek eredménye magas színvonalú, figyelemre méltó publikáció (szakdolgozat, diplomamunka, TDK-dolgozat vagy tudományos cikk), egyéb – az adott tudományágban releváns – tudományos, műszaki vagy művészi alkotás, továbbá a doktori tanulmányok megkezdésére való felkészülés. 
A jelen ösztöndíj felhívás támogatási kerete a támogatásban részesült pályázók létszáma alapján kerül meghatározásra. A kiírás tervezett keretösszege 490 000 000 Ft, ami a támogatottak számától függően változhat.
Jelen pályázati felhívás keretében várhatóan 400-480 ösztöndíjra pályázó részesülhet támogatásban.
Az ösztöndíj havi összege: 100 000 Ft.
Jelen Ösztöndíjra minden tudományterület képviselői pályázhatnak.
Az elbírálásnál előnyben részesülnek a műszaki és természettudományok, a matematika és az élettudományok területéről érkező pályázatok.
A pályázatot elektronikus formában kell benyújtani.A pályázat benyújtásának előfeltétele, hogy a pályázó az informatikai rendszerben (http://www.nemzetikivalosag.hu) regisztrálja magát. A regisztrációt igazoló regisztrációs nyilatkozatot – melyet a rendszer generál – a pályázó köteles kinyomtatni, aláírni és a pályázat beadási határidejéig postára adni (a postai bélyegző dátuma számít) a következő címre:  Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, Nemzeti Kiválóság a Konvergencia Régióban Projektiroda, 2801 Tatabánya,Pf.: 1826.  A borítékra kérjük, írják rá az ösztöndíj pályázat nevét.
A pályázatot és annak összes mellékletét magyar nyelven kell benyújtani. A pályázatot az informatikai rendszerben kell feltölteni, annak  véglegesítésével a pályázat beadottnak minősül, azonban annak érvényességéhez két melléklet postai úton való feladása is szükséges a jelzett határidők szerint.
A pályázatok benyújtásához két határidő áll rendelkezésre, a KIH előbírálati határidőt biztosít a hivatalos pályázati határidő lejárta előtt.
Az előbírálati határidő: 2013. május 2. Az előbírálati határidő esetében mind a pályázat elektronikus véglegesítésének, mind a szükséges mellékletek postára adásnak meg kell történnie a jelzett napon.
Letölthető dokumentumok
A hivatalos pályázati határidő: 2013. május 16.
Az  elektronikus véglegesítésnek  2013. május 16. 18.00 óráig kell megtörténnie, a határidő lejártával a rendszer már nem engedélyezi azt. A postára adás dátuma megegyezik a hivatalos pályázati határidővel.
Javasoljuk, hogy az elektronikus véglegesítés előtt a pályázat automatikus ellenőrzésének lefuttatását – a határidő lejárta előtt legalább 4 órával indítsák el, hogy kellő idő álljon rendelkezésre, amennyiben valamit még pótolni szükséges.
A regisztrációs nyilatkozat postai úton történő beérkezése nélkül is lehet a pályázatot véglegesíteni az informatikai rendszerben.
A pályázat benyújtása az informatikai rendszerben 2013. április 16-tól lehetséges. 
A pályázattal kapcsolatos kérdéseiket az elektronikus pályázati rendszeren keresztül, illetve a következő e-mail címen tehetik fel: mester424@kih.gov.hu.
A pályázat kitöltésére szolgáló informatikai rendszer elérhetősége: http://www.nemzetikivalosag.hu.