palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Épületpályázat az épületfestés kivitelezési helyére

épületfestés pályázatA FŐTÁV Zrt. szolgáltatási területén található 2 db négyemeletes panelház külső homlokzatára szánt egyedi festés kivitelezési helyére. (Pályázati archívum)


A FŐTÁV Zrt. (a továbbiakban Főtáv) pályázatot hirdet a szolgáltatási területén található 2 db négyemeletes panelház külső homlokzatára szánt, egyedi festés tervezésére a megadott feltételek és paraméterek alapján.

A Főtáv fennállásának 50. évfordulója alkalmából a leginkább környezetkímélő fűtési mód mellett a lakókörnyezet élhetőbbé tételén fáradozik. Ennek jegyében a lakótelepeken található panelházak külső megjelenésének javításával szeretné a lakók életminőségét javítani. A pályázaton nyertes házak külső homlokzatára egy művészi festmény kerül kivitelezésre alpintechnológiával. A pályázaton részt venni kívánó panelházak közös képviselőik útján adhatják be Pályázatukat. Minden érvényes pályázat a lent részletezett kritérium rendszer alapján, tárgyilagosan kerül elbírálásra. A házak számára kiírt pályázattal párhuzamosan egy művészeti pályázat is zajlik, melyen a szakmai zsűri által kiválasztott 3 nyertes pályamű, illetve egy közönségdíjas pályamű közül a nyertes házak kiválaszthatják, hogy melyik művészeti alkotás kerüljön felfestésre.

A cél egy figyelemfelkeltő, látványos homlokzat megteremtése, amely a homlokzat adottságait (szögletes ablakok ismétlődése, lakóházként funkcionáló belső tér, „szabványos” környezet, stb) kihasználva kelti életre a szürke házfalat.
Pályázat kritérium rendszere, időzítése

A pályázat során az alábbi elbírálási szempontok szerint pontozhatóak a Pályázó épületek:

100 pontos rendszer, súlyozott értékekkel.

40-es súllyal: pályázó ház elhelyezkedése és jellemzői

  • 10-es súllyal: homlokzat jól látható egy min. 2+2 sávos útról – 10, nem látható jól – 0
  • 10-es súllyal: Épület kiterjedése 1 lépcsőházas -10, többlépcsőházas – 0
  • 10-es súllyal: ház 200m-es körzetén belül található közösségi helyszín, iskola, templom, orvosi rendelő, stb – 10, több mint 500 m-re van a legközelebbi közösségi helyszín – 0
  • 10-es súllyal: ház homlokzat nincs kitakarva a legforgalmasabb nézőpont felől – 10, homlokzat egésze nehezen látható az azt kitakaró fák/épületek miatt – 0

60-as súllyal: pályázó ház és a Főtáv kapcsolata

  • 45-ös súllyal: háznak nincs tartozása a Főtáv felé – 45, 450.000 Ft-ot meghaladó tartozás áll fenn – 0
  • 15-ös súllyal: fűtéskorszerűsítési programban (pl. ÖKOPlusz program vagy más programok) részt vett – 15, pályázott, de még nincs eredmény – 10, nem vett részt – 0

A szükséges nevezési lap (I.sz. melléklet) és közgyűlési jegyzőkönyv a pályázat mellékletét képezik, ezek nélkül a pályázat érvénytelen. A pályázati anyagot a közös képviselők postai úton kapják meg, és azt a szükséges aláírásokkal, pecséttel, igazolásokkal együtt postai úton kell, hogy eljuttassák a FŐTÁV Zrt-hez.

Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás

Nevezési lap

Időrend
A pályázati anyag közzététele: 2010. augusztus 16.
Pályázat benyújtásának határideje: 2010. szeptember 20.
A Pályázat nyerteseinek kihirdetése: 2010. szeptember 27.
A legkésőbbi időpont, amíg a nyertes pályázók meghatározzák a kiválasztott műalkotást: 2010.09.28.
A homlokzatok festése: 2010. októbernovember (időjárás befolyásolhatja)

Díjazás
A nyertes Pályázók jogosulttá válnak arra, hogy a művészeti pályázaton díjazott 4 pályamű közül kiválasszák, hogy melyik kerüljön felfestésre. A felfestés minden költségét a pályázat kiírója, a Főtáv Zrt.viseli. A nyertes Pályázó nem jogosult a nyeremény pénzre váltására és átruházására.

Nevezési lap

  • A pályázaton történő részvétel feltétele a nevezési lap (I. sz. melléklet) kitöltése és aláírása, amellyel a pályázó lakóközösség (képviseli: közös képviselő) valamennyi pályázati feltételt és a nevezési lapban foglaltakat elfogadja, illetve magára nézve kötelezőnek ismeri el.
  • A pályázó lakóközösségek a nevezési lap kitöltésével és aláírásával kijelentik és elfogadják, hogy az épületen folyó munkálatokról és a végeredményről hang, kép- és mozgóképfelvétel készülhet, amelyet a Főtáv a jövőben bármikor térítés és külön engedélykérés nélkül szabadon felhasználhat.

Kizárólag a hiánytalanul kitöltött, aláírt és lepecsételt nevezési lappal, valamint közgyűlési jegyzőkönyvvel érkező pályamunkák kerülnek elbírálásra.

Hiánypótlásra lehetőség nincs!
A pályázat beérkezésének határideje: 2010. szeptember 20.

Ezen időpontig a teljes pályázati anyagnak, a nevezési lappal és közgyűlési jegyzőkönyvvel együtt meg kell érkeznie a Főtáv Zrt-hez a jelen pályázati felhívásban alább meghatározott címre. Az elkésett pályázati anyagok automatikusan kizárásra kerülnek és nem vesznek részt a pályázaton.

A pályázatokat a következő címre, ajánlott postai küldeményként kérjük beküldeni:

Főtáv Zrt.
Tuza Dávid
Kommunikációs Igazgatóság

1116 Budapest
Kalotaszeg u. 31.

Konzultációs lehetőség:

Tuza Dávid
Kommunikációs Igazgatóság
20/221-4432
tdavid@fotav.hu

Jogi út kizárva.

Forrás: http://www.fotav.hu