palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Erasmus fiatal vállalkozóknak – Európai vállalkozói csereprogram

Az Erasmus fiatal vállalkozóknak projekt kezdő vállalkozóknak kínál lehetőséget arra, hogy Európai Uniós tagországokban dolgozzanak, és tapasztalt vállalkozóktól tanuljanak. A program keretén belül fiatal vállalkozók utazhatnak 1-6 hónapos időtartamra más uniós országba, ahol kis- és középvállalkozások szaktudással rendelkező alkalmazottai nyújtanak segítséget nekik ahhoz, hogy ötleteiket megvalósítsák.

Az Erasmus – fiatal vállalkozóknak program a törekvő európai vállalkozókat segíti hozzá egy európai kisvállalkozás elindításához és/vagy sikeres működtetéséhez szükséges képességekhez. Az új vállalkozók tudást és szakmai ötleteket gyűjtenek és cserélnek egy tapasztalt vállalkozónál, akinél tartózkodnak, és akivel együttműködnek az 1-6 hónapos időtartam során. A tartózkodást részben az Európai Bizottság finanszírozza.
Előnyök

Új vállalkozóként előnyre tesz szert egy, a részt vevő országok valamelyikében lévő kis- vagy középvállalkozásnál folytatott szakmai oktatáson. Ez megkönnyíti a vállalkozásának sikeres beindítását, illetve az új vállalkozás megerősítését. További előny az új piacokhoz való hozzáférés, a nemzetközi együttműködés és a külföldi üzleti partnerekkel való lehetséges együttműködés.

Fogadó vállalkozóként saját vállalkozásában előnyre tehet szert egy új, motivált vállalkozótól származó új ötletekből. Előfordulhat, hogy olyan szakmai képességekkel vagy tudással rendelkezik az adott területen, amelynek Ön nincs birtokában, és amely kiegészítheti az Ön szaktudását. A legtöbb fogadó vállalkozó olyan jó tapasztalatokra tett szert, hogy ezt követően több új vállalkozó fogadása mellett döntött.

Ez valóban olyan együttműködés, amelyben mindkét fél nyer, új európai piacokat vagy üzleti partnereket, illetve eltérő üzletviteli módszereket fedezhetnek fel.

Hosszabb távon előnyre tesz szert a széles körű hálózatépítési lehetőségekből, és előfordulhat, hogy hosszú távú üzleti partnerekként az együttműködés folytatása mellett döntenek (pl. vegyesvállalatok, alvállalkozói tevékenységek, megbízási viszony stb.).

A program általános működése

Az „Erasmus – fiatal vállalkozóknak” programot a vállalkozások támogatásában jártas helyi kapcsolattartó pontokon keresztül az Európai Bizottság finanszírozza és működteti a programban részt vevő országokban (pl. kereskedelmi kamarák, induló vállalkozásokat támogató központok, inkubátorházak stb.). Tevékenységüket európai szinten a program Támogatási irodája koordinálja.

Kérjük, olvassa el a programról szóló útmutatót, amelyben további információkat talál a részvétel feltételeiről.

Mi az Erasmus fiatal vállalkozóknak program célja?
A kezdeményezés ösztönözi a vállalkozói tevékenységet és a versenyképességet, valamint az Unióban most induló és már létrehozott kis- és középvállalkozások nemzetközivé válását és növekedését. A projekt elősegíti a know-how átadását és a vezetői képességek kialakítását a kis-és középvállalkozások vezetői számára.

Kik vehetnek részt a programban?
Kezdő és tapasztalt vállalkozók. Az új vállalkozók komolyan tervezik saját vállalkozásuk beindítását, vagy az utóbbi három évben indították be azt. A tapasztalt vállalkozók az Európai Unión belül működő kis- vagy középvállalkozások tulajdonosai/vezetői.

Mit kínál az Erasmus fiatal vállalkozóknak program?

  • A projekt tapasztalatcserét tesz lehetővé a kezdő és tapasztalt vállalkozók között, támogatja az új kereskedelmi kapcsolatok kialakítását, valamint segíti a kezdő vállalkozások nemzetközivé válását.
  • A vállalkozók cseréje közvetítő szervezetek segítségével valósul meg.

Tapasztalt vállalkozó vagy, aki nyitott az új ötletekre?
A program segítségével egy motivált, új vállalkozó új ötletekkel és készségekkel gazdagíthatja a vállalkozásodat! Megismerhetsz más európai piacokat és nemzetközi kapcsolatokat építhetsz anélkül, hogy ki kellene mozdulni az irodából, ráadásul az általad fogadott személy támogatásban részesül, tehát nem hárul rád semmiféle anyagi kötelezettség.

Benyújtási határidő folyamatos.

Előnyök:

  • Nemzetközi kapcsolatépítés
  • Új ismeretek szerzése külföldről
  • Innovatív megoldások a saját vállalkozás számára
  • Potenciális együttműködési lehetőség
  • Üzleti tevékenység kiterjesztése külföldre
  • Céltudatos fiatal vagy, aki saját vállalkozás indításán töri a fejét, de fél belevágni?

Jelentkezni a következő oldalon tudsz:
https://webgate.ec.europa.eu/erasmusentrepreneurs/index.cfm?fuseaction=app.welcome
A program hivatalos oldala: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/