palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Erasmus ösztöndíjat elnyert, fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók, oktatók kiegészítő pénzügyi támogatása

tempus pályázatokA támogatás célja: Egyenlő esélyt nyújtani a felsőoktatás területén is a speciális igényekkel rendelkező kiutazók számára az Erasmus programban való részvételre.

Pályázhatnak: Erasmus ösztöndíjat elnyert, fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók, oktatók

Kiíró: Európai Bizottság

Pályázatkezelő: Tempus Közalapítvány

Beadási határidő: 2010. november 15.

Az Erasmus programban részt vevő felsőoktatási intézmények és a Tempus Közalapítvány közösen támogatást nyújthatnak azon felsőoktatásban dolgozó vagy tanuló fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók vagy oktatók  számára, akik a 2010/2011-es tanév során Erasmus mobilitásban kívánnak részt venni.

Pályázásra jogosultak köre: Látássérült, mozgássérült, hallássérült, cukorbeteg, tej- vagy lisztérzékeny, illetve egyéb fogyatékossággal élő vagy a betegség miatt folyamatos orvosi felügyeletre szoruló személyek, ha a betegségük jelentős többletköltségeket okoz a külföldi tartózkodás során.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • A hiánytalanul kitöltött pályázati űrlapot;
  • Igazolást az elnyert Erasmus támogatásról;
  • A kezelőorvos (háziorvos vagy az illetékes szakorvos) három hónapnál nem régebben kiállított igazolása a fogyatékosságról vagy az adott krónikus betegség fennállásáról. Egy kórházi zárójelentés vagy rendelőintézeti lelet, mely tartalmazza az adott betegség diagnózisát. Erre a leletre vonatkozóan időbeni megkötöttség nincs.

A támogatás mértéke:

  • A támogatás összegéről a Tempus Közalapítvány kuratóriuma dönt a szakértő orvos javaslata alapján. A támogatás összege oktatók esetében legfeljebb 2.000 euró, hallgatók esetében legfeljebb 5.000 euró lehet.
  • A támogatás kizárólag a pályázatban igényelt költségekre használható fel.

Pályázatok bírálata, döntéshozatal
A pályázatok formai bírálatát a küldő felsőoktatási intézmény végzi, míg orvosi szakvéleményt a Tempus Közalapítvány által felkért független orvosszakértők adnak. Javaslatuk alapján a Kuratórium hoz döntést a pályázatról. A Kuratórium döntése ellen fellebbezések helye nincs.

A pályázat benyújtásának módja:
A pályázatokat magyar nyelven, kizárólag a megadott pályázati űrlapon kérjük benyújtani két példányban a küldő intézmény koordinátorának részére, valamint egy elektronikus verziót az intézményi koordinátor e-mail címére.

További felvilágosítás kapható az intézményi Erasmus koordinátortól, illetve a Tempus Közalapítványtól (Várterész Flóra, 1/237-1300, flora.varteresz(kukac)tpf.hu)

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás

Pályázati űrlap hallgatók részére

Pályázati űrlap oktatók részére

A hivatalos pályázati dokumentumok teljes szövege a Tempus Közalapítvány honlapján (www.tka.hu) olvasható.

További információ:

Tempus Közalapítvány

1093 Budapest, Lónyay u. 31.

Infóvonal: (06 1) 237 13 20

E-mail: info@tpf.hu

Web: www.tka.hu>>Pályázatok>>Egész életen át tartó tanulás program>>Erasmus>>Fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg Erasmus hallgatók/oktatók kiegészítő támogatása