palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díj 2013

Az ERSTE Alapítvány 2013-as Társadalmi Integrációs Díja az állami és non-profit szektor olyan szervezeteit kívánja népszerűsíteni és jutalmazni, amelyek segítik a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációját (pl.: etnikai kisebbségek, mozgáskorlátozottak, függőségben szenvedők, gyermekek, idősek, nők, hajléktalanok, romák, bevándorlók, szegények, elítéltek, menekültek stb.). Kétévente ajánlunk fel díjat, olyan kreatív társadalmi integrációs projekteknek melyek a kedvezményezettek életében érdemi, pozitív változásokat hoztak.

Ki pályázhat? Az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjra benyújtott projekteknek már működniük kell (vagy befejezett projekttel lehet jelentkezni), egyértelmű hatást kell kifejteniük és a következő országok valamelyikében kell zajlaniuk: Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Cseh Köztársaság, Horvátország, Koszovó, Magyarország, Macedónia, Montenegró, Moldovai Köztársaság, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

A pályázati program nyitott az állami, a vallási közösségek, valamint a civil társadalom előtt (pl.: egyesület, alapítvány, közintézmény, non profit Kft, stb).

Hogyan lehet jelentkezni?: A jelentkezők a pályázati űrlapot a saját nyelvükön tölthetik fel, a projektek száma nincs korlátozva!

Kérjük regisztráljon a www.socialintegration.org/register címen. Kap egy visszaigazoló levelet a jelszavával és egy linkkel, amely az ön jelentkezéséhez szükséges. Ezután kérjük, látogasson el a https://apply.erstestiftung.org weboldalra és változtassa meg a jelszavát. Kattintson a 2013 ERSTE Foundation Award for Social Integration menüpontra, és válassza ki a kívánt nyelvet! Töltse ki az adatlapot, és küldje el nekünk!

A pályázati időszak: 2012. szeptember 3-án kezdődik.

A pályázatok benyújtásának határideje 2012. november 11, éjfél.

Díjak: 

Összesen 610.000 Euró támogatás:

  •  30 díjazott projekt
  • 2 különdíj a zsűritől
  • Szakmai díj

További előnyök a döntős és díjazott projekteknek: 

  • Tagság a Társadalmi Integrációs Hálózatban (www.socialintegration.org/network)
  • Vizibilitás a helyi és regionális médiában
  • A győztesek 2 éven keresztül médiakapcsolati és PR támogatást kapnak
  • Felvétel az ERSTE Alapítvány Civil Szervezetek Akadémiájába

 További információ: www.socialintegration.org

Kapcsolat

Bessenyei Hajnalka
E: hajnalka.bessenyei@erstestiftung.org
T: +43.699.113.10.900

ERSTE Alapítvány
Az alapítványt 2003-ban hozták létre, az első ausztriai takarékpénztár “Erste Oesterreichische Spar-Kasse”, jogutódjaként. Az alapítvány osztalékjövedelmének egy részét Közép- és Délkelet Európa társadalmainak fejlesztésére fordítja.  Támogatja a társadalmi elkötelezettséget és a civil társadalom aktív szerepvállalását; célja, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz és terjessze az 1989 óta radikális változásokon átesett régió történelmét. Az Alapítvány fő tevékenységi területei: a társadalmi fejlesztés (social development), a kultúra és Európa. További információ: http://www.erstestiftung.org/