palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Erzsébet utalvány Plusz – Fontos tudnivalók az Erzsébet utalványok, és kártyák megszűnésével kapcsolatban!

Erzsébetutalvány, Erzsébetutalbány plusz, Erzsébetkártya

Erzsébet utalvány Plusz – Fontos tudnivalók az Erzsébet utalványok, és kártyák megszűnésével kapcsolatban! A változások 2020 január 1.-től lépnek érvénybe, a jelenleg érvényes utalványokat, kártyákat 2019.  december 31-ig lehet felhasználni.

A magyar lakosság körében a papíralapú Erzsébet utalvány és az Erzsébet utalvány Plusz nagy népszerűségnek örvend, 60 000elfogadóhelyen, akár online fizetésnél is felhasználható.

A különféle címletű utalványokkal élelmiszer mellett készételvásárlásra és melegkonyhában történt vásárlás esetén lehet fizetni.

Párhuzamosan új rendszert vezettek be, az Erzsébet utalvány Plusz elektronikus kártyát, amely segítségével a cafeteria egyszerűen felhasználható a különböző „zsebekből”. Az utalványcsalád tagjai: étkezési, ajándék, iskolai, és sport zsebekből lehet a fizetést a PIN kód megadása mellett intézni.

Az Étkezési-zsebből fogyasztásra készétel, és melegkonyhás vendéglátóhely étkezési szolgáltatása vásárolható meg, kizárólag Magyarország területén.

Az Ajándék-zsebből az étkezési szolgáltatás mellett játék, műszaki cikk, lakberendezés, könyv, ruházat, vegyi áru, szépségápolási cikkek sporteszközök mellett egészségmegőrzés szabadidős tevékenység, szállás, utazás finanszírozható.

Az Iskola-zsebből taneszköz, tankönyv mellett ruházat vásárolható.

A Kultúra-zseb a szerződött szolgáltatóknál (színház, kiállítás, tánc,könyvtár stb.) nyújtott szolgáltatásra szóló belépőjegy, bérlet, beiratkozási díj kifizetésére használható fel.

A Sport-zsebből a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó, szerződött szolgáltatók sportrendezvényeire váltható bérlet, és belépőjegy.

Az utalvány kártyával a vásárlás összege kerekítés nélkül, forintra pontosan egyenlíthető ki. A kártya, hasonlóan a bankkártyákhoz egy mágnes csíkot tartalmaz, és a megadott PIN kód segítségével biztonságosan használható. A kártya kizárólag a szerződött partnereknél alkalmas fizetésre, amelynek listája a www.erzsebetutalvany.hu oldalon, az Üzletkereső menüpontban található.

A kártya online fizetésnél is használható, az online elfogadó helyek listáját egy kattintással lehet a honlapon ellenőrizni.

A weboldalon a belépést követően az egyenleg lekérdezésére is van mód, Ügyintézés/Felhasználóknak/Egyenleglekérdezés menüpontot kiválasztva.

Fontos tudnivaló, hogy utalványcsaláddal kapcsolatban:

A 2019. január 1-től hatályos adójogszabályok változása miatt az Erzsébet utalvány PLUSZ, és Erzsébet utalvány kedvezményes adózása megszűnik.

Mind a papír alapú Erzsébet utalványok, mind az elektronikus Erzsébet Plusz utalványok beváltására, a 60 000 elfogadóhelyen egységesen 2019. december 31. napjáig van lehetőség.

A kártyabirtokosoknak a megszűnést követően nincs teendőjük, mert a korábban megadott személyes adataik törléséről a jogszabályi kötelezettségek szerint eljárva, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. fog gondoskodni.